Maskarponės
tortas su uogomis ir vaisiais
Tai
pats skaniausias mano tortas :) Kepiau jį jau ne vieną ir ne du
kartus. Nebuvo nei vieno jam abejingo valgytojo. Turtingas
skoniu,gaivus.
Šokoladiniam
biskvitui:
5
kiaušiniai
100 g cukraus
100 g miltų
3 v.š. tamsios,kokybiškos kakavos
0,5 a.š.vanilės pastos ar ekstrakto
žiupsnelis druskos
Kremui:
500 g maskarponės
400 g grietinės ( naudojau 40 % )
100 g cukraus
200 g garų vonelėje tirpinto balto
šokolado ( naudoju skirtą kepiniams)
0,5 a.š.vanilės pastos ar ekstrakto
20 g želatinos
Glajui:
puodelis 250 ml
½ puodelio vandens
½ puodelio grietinėlės
4 v.š. tamsios kakavos
5-6 v.š. cukraus
0,5 a.š.vanilės pastos ar ekstrakto
10 g želatinos
Šviežių braškių
Vaisių ir uogų pasirinktinai,ką
mėgstame ir turime. Aš ėmiau:šilauoges,avietes,gervuoges,raudonus serbentus,trešnes,apelsiną,nektariną,laimą,mėtos.
Gaminimo eiga:
Biskvitui:
Kiaušinio trynius išsukame su puse
cukraus iki baltumo. Į juos sudedame persijotus
miltus,kakavą,druską.Supilame vanilę.Išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki
standžių putų su likusiu cukrumi.Dalimis sudedame į tryniu-miltų
masę ir atsargiai išmaišome.
Apvalią torto kepimo formą (
naudojau 23 cm) truputį patepam sviestu,
išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.Kepame 170' C
įkaitintoje orkaitėje,kol pagaliukas bus sausas.
Atvėsiname.
Kremui:
Maskarponę išplakame su
cukrumi,vanile ir grietine. Atidedame porą šaukštų į atskirą
dubenėlį. Į šiuos pora šaukštų kremo,po truputėlį pilame
ištirpintą ir atvėsintą baltą šokolada,nuolat maišome. Tik po
to sujungiame su visa sūrio mase. Jei dėtume šokoladą iš karto į
visą sūrio masę,gali sutraukti gumulėliais.
Ištirpiname išbrankintą
želatiną.Atvėsiname. Ją,lygiai,kaip ir šokoladą sujungiame su
kremu. Pirma su porą šaukštų,po to su visu kremu.
Į torto formą,atsegamais kraštais,
dedame biskvitą. Kraštus apstatome pjaustytų braškių riekelėmis.
Į vidurį supilame pusę kremo. Pabarstome pjaustytų
braškių,nektarinų,uogų, tai,ką turime. Užpilame likusia puse
kremo. Išlyginame,truputį kresteldami,kad kremas pasiskirstytų į
visus tarpelius. Dedame į šaldytuvą,kad sustingtų.
Glajui:
Visus produktus,išskyrus
želatiną,sudedame į puodą ir kaitiname,kol pradės burbuliuoti.
Nukaičiame. Supilame tirpintą želatiną. Gerai išmaišome.
Atvėsiname, tik ne per daug,kad nespėtų susidaryti drebučiai.
Glajus dar turi būti skystokas, bet nekarštas.
Šiuo glajumi užpilame torto viršų
ir vėl dedame į šaldytuvą,kad pilnai sustingtų.
Nuimame torto kraštus. Viršų
puošiame įvairiais vaisiais ir uogomis.
oooo atskleidei savo slaptąjį receptą :) Reikės gaminti :)
ReplyDeleteChi Chi...joks cia slaptas,juk buvau nuoroda ikelusi :D Gamink, Ernesta,jis laaabai skanus :)
ReplyDelete