Friday 24 July 2015

Maskarponės tortas su uogomis ir vaisiais

 

Tai pats skaniausias mano tortas :) Kepiau jį jau ne vieną ir ne du kartus. Nebuvo nei vieno jam abejingo valgytojo. Turtingas skoniu,gaivus.

Šokoladiniam biskvitui:

5 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g miltų
3 v.š. tamsios,kokybiškos kakavos
0,5 a.š.vanilės pastos ar ekstrakto
žiupsnelis druskos

Kremui:

500 g maskarponės
400 g grietinės ( naudojau 40 % )
100 g cukraus
200 g garų vonelėje tirpinto balto šokolado ( naudoju skirtą kepiniams)
0,5 a.š.vanilės pastos ar ekstrakto
20 g želatinos

Glajui:

puodelis 250 ml

½ puodelio vandens
½ puodelio grietinėlės
4 v.š. tamsios kakavos
5-6 v.š. cukraus
0,5 a.š.vanilės pastos ar ekstrakto
10 g želatinos

Šviežių braškių
Vaisių ir uogų pasirinktinai,ką mėgstame ir turime. Aš ėmiau:šilauoges,avietes,gervuoges,raudonus serbentus,trešnes,apelsiną,nektariną,laimą,mėtos.




Gaminimo eiga:

Biskvitui:

Kiaušinio trynius išsukame su puse cukraus iki baltumo. Į juos sudedame persijotus miltus,kakavą,druską.Supilame vanilę.Išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su likusiu cukrumi.Dalimis sudedame į tryniu-miltų masę ir atsargiai išmaišome.
Apvalią torto kepimo formą ( naudojau 23 cm) truputį patepam sviestu, išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.Kepame 170' C įkaitintoje orkaitėje,kol pagaliukas bus sausas. Atvėsiname.

Kremui:

Maskarponę išplakame su cukrumi,vanile ir grietine. Atidedame porą šaukštų į atskirą dubenėlį. Į šiuos pora šaukštų kremo,po truputėlį pilame ištirpintą ir atvėsintą baltą šokolada,nuolat maišome. Tik po to sujungiame su visa sūrio mase. Jei dėtume šokoladą iš karto į visą sūrio masę,gali sutraukti gumulėliais.
Ištirpiname išbrankintą želatiną.Atvėsiname. Ją,lygiai,kaip ir šokoladą sujungiame su kremu. Pirma su porą šaukštų,po to su visu kremu.

Į torto formą,atsegamais kraštais, dedame biskvitą. Kraštus apstatome pjaustytų braškių riekelėmis. Į vidurį supilame pusę kremo. Pabarstome pjaustytų braškių,nektarinų,uogų, tai,ką turime. Užpilame likusia puse kremo. Išlyginame,truputį kresteldami,kad kremas pasiskirstytų į visus tarpelius. Dedame į šaldytuvą,kad sustingtų.

Glajui:

Visus produktus,išskyrus želatiną,sudedame į puodą ir kaitiname,kol pradės burbuliuoti. Nukaičiame. Supilame tirpintą želatiną. Gerai išmaišome. Atvėsiname, tik ne per daug,kad nespėtų susidaryti drebučiai. Glajus dar turi būti skystokas, bet nekarštas.
Šiuo glajumi užpilame torto viršų ir vėl dedame į šaldytuvą,kad pilnai sustingtų.

Nuimame torto kraštus. Viršų puošiame įvairiais vaisiais ir uogomis.





2 comments:

  1. oooo atskleidei savo slaptąjį receptą :) Reikės gaminti :)

    ReplyDelete
  2. Chi Chi...joks cia slaptas,juk buvau nuoroda ikelusi :D Gamink, Ernesta,jis laaabai skanus :)

    ReplyDelete