Migdoliniai
sausainiai su citrinomis
Nežinau
kodėl,bet paskutiniu metu norisi citrinų :) Akys gaudo,ieško ….ir
apsistoja,būtent, ties receptu,kvepiančiu šiuo vaisiumi . Vitaminų
stoka,ne kitaip cha cha...Ir štai po tokių paieškų,vėl mano
virtuvė pilna puikiaus, viliojančio
paragauti,kvapo...Ragauju....mmmm....Švelni,trapi,migdolinė
sausainėlių tešla puikia dera su rūgštele,o žievelės kartumas
priduoda savitumo. Jie iš ties puikūs :)
Reikia:
200g maltų migdolų
150 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
100 g cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių
200 g miltų
2 vidutinių citrinų
kiaušinio trynio sausainėliams
aptepti
cukraus pabarstymui
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą gerai
išsukame su kiaušiniu.Pridedame cukraus pudrą ir citrinos
sultis,išmaišome.Suberiame pusę persijotų miltų ir visus
migdolus,išmaišom.Palaipsniui pridedame likusius miltus ir vis
maišome. Kai jau maišyti tampa per sunku,rankomis pabaigiame
užminkyti tešlą.Iš tešlos formuojame „dešrą“,storio,kaip
mūsų turimos citrinos. Įvyniojame į plėvelę ir dedame į
šaldiklį 20-25 min.
Citrinas gerai nuplauname šepetėliu
karštu vandeniu. Nusausiname ir supjaustome plonomis, 1 mm
storio riekelėmis.
Išėmę tešlą,supjaustome ją 0,5
cm griežinėliais. Pirštais
paformuojame,palyginame,sutekdami apvalią formą. Sausainėlius
dedame ant kepimo skardos,išklotos kepimo popieriumi. Aptepame
kiaušinio tryniu. Ant viršaus uždedame po griežinėlį
citrinos,apibarstome cukrumi.
Kepame 180'C įkaitintoje
orkaitėje apie 15-20 min., arba,kol
sausainiukai taps auksiniai. Skanaus :)
No comments:
Post a Comment