Wednesday 15 July 2015

Migdoliniai sausainiai su citrinomis

 

Nežinau kodėl,bet paskutiniu metu norisi citrinų :) Akys gaudo,ieško ….ir apsistoja,būtent, ties receptu,kvepiančiu šiuo vaisiumi . Vitaminų stoka,ne kitaip cha cha...Ir štai po tokių paieškų,vėl mano virtuvė pilna puikiaus, viliojančio paragauti,kvapo...Ragauju....mmmm....Švelni,trapi,migdolinė sausainėlių tešla puikia dera su rūgštele,o žievelės kartumas priduoda savitumo. Jie iš ties puikūs :)

Reikia:


200g maltų migdolų
150 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
100 g cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių
200 g miltų
2 vidutinių citrinų
kiaušinio trynio sausainėliams aptepti
cukraus pabarstymui

Gaminimo eiga:

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukame su kiaušiniu.Pridedame cukraus pudrą ir citrinos sultis,išmaišome.Suberiame pusę persijotų miltų ir visus migdolus,išmaišom.Palaipsniui pridedame likusius miltus ir vis maišome. Kai jau maišyti tampa per sunku,rankomis pabaigiame užminkyti tešlą.Iš tešlos formuojame „dešrą“,storio,kaip mūsų turimos citrinos. Įvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldiklį 20-25 min.
Citrinas gerai nuplauname šepetėliu karštu vandeniu. Nusausiname ir supjaustome plonomis, 1 mm storio riekelėmis.
Išėmę tešlą,supjaustome ją 0,5 cm griežinėliais. Pirštais paformuojame,palyginame,sutekdami apvalią formą. Sausainėlius dedame ant kepimo skardos,išklotos kepimo popieriumi. Aptepame kiaušinio tryniu. Ant viršaus uždedame po griežinėlį citrinos,apibarstome cukrumi.
Kepame 180'C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., arba,kol sausainiukai taps auksiniai. Skanaus :)










No comments:

Post a Comment