Pyragas
“ Uoga”
Turėjau
namuose įvairiausių uogų. Galvojau,ieškojau,kaip man jas
realizuoti. Akis užkliuvo už šio puikais pyragiuko, nes jame
galimos įvairios uogų variacijos :) Rodos paprastutis pyragas...bet
jis-neatsivalgomas :)
Kepimo forma 22x33
Reikia
:
Stiklinė
250 ml
1
ir ¼ st. kefyro
1
ir ¼ st. cukraus
2 st. miltų
1 a.š. sodos (nubrauktas)
100 g sviesto ar margarino kepiniams
žiupsnelis druskos
Viršui:
800 ml įvairių uogų ( pas mane buvo trešnės,abrikosai,raudonieji serbentai,gervuogės)
1,5 v.š. cukraus
½ v.š. krakmolo
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišome kefyrą,druską,
cukrų,vaniliną ir miltus, sumaišytus su soda. Viską gerai
išmaišom.Ištirpinam sviestą ( margariną) ir įmaišome į tešlą.
Kepimo formą išklojame kepimo
popieriumi arba ,tiesiog, perliejame šaltu vandeniu ir supilame
tešlą.
Ant viršaus paskirstome
uogas,sumaišytas su cukrumi ir krakmolu.
Kepame 200' C orkaitėje
apie 30-35 min, tikriname pagaliuku.
Aš šį kartą naudojau mažesnę
kepimo formą ir daugiau uogų, todėl kepiau apie valandą.
Nepaprastai skanus pyragas :)
No comments:
Post a Comment