Varškės
sausainukai “ Žąsų letenėlės”
Šiuo
receptu užsikrėtęs internetas :) Ir kodėl gi ne,juk šie
sausainėliai,tiesiog,nuostabūs :) Lietuviškuose bloguose jie
įvardijami kaip varškės sausainiai,o štai man geriau prilipo
pavadinimas iš rusiško puslapio. Juk iš tiesų, savo forma jie
primena žąsų letenėles :)
Reikia:
250
g varškės
200 g sviesto
300 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
cukraus arba cukraus-cinamono mišinio
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 190'
C.
Varškę išsukame su
sviestu,sudedame miltus,kepimo miltelius ir druską. Užminkome
tešlą, kurią padaliname į dvi dalis ir valandai dedame į
šaldytuvą.
Išimamę iš šaldytuvo
iškočiojame,išspaudžiame skritinėlius ( aš spaudžiau 6,5
cm skersmens forma). Kiekvieną skridinėlį
dedame į lėkštę su cukraus-cinamono mišiniu,pirštais
paspaudžiame,kad cukrus priliptų. Tuomet lenkiam pusiau ir dar
kartą per pusę.Gauto sausainėlio vieną pusę dar padažiau į
cukrų ir dėjau į skardą,išklotą kepimo popieriumi.
Kepame apie 20 min.
Iš šios normos man išėjo 70 sausainiukų :)
Taip, ir aš ta manija persirgau. Ne kartą kepiau, labai skanūs, vaikystę primenantys sausainiai :)Laaabai gražus pavadinimas!
ReplyDeleteNe mano sugalvotas :) Bet juk jie išties primena žąsų letenėles :)
ReplyDelete