Imbierinė
kiauliena
Teko man pabuvoti Thai restorane.
Savita restorano aplinka, malonūs savininkai nuteikė labai
optimistiškai,kad ir maistas man patiks :) Neapsirikau :) Patiko
tiek užkandžiai,tiek antras patiekalas. Gal sutapimas,bet po keketo
dienų,vakare vartant savo bibliotekėlės knygas,radau visus
receptukus maisto,kurį ragavau:)
Dar įdomus dalykas,kurį
pastebėjau...paserviruota buvo tik šakutė ir šaukštas :)
Paklausus,kodėl taip,mums jaunuolis ( savininkės sūnus) paprastai
paaiskino „ mes valgome ryžius šaukštu“ :) Taip valgėme ir
mes :) Peilio jie nenaudoja,nes dažniausiai tailandietiškas maistas
pjaustomas labai smulkiai,vieno kąsnio gabalėliais. Mėsytė
apkepinama ir troškinama su gausybe padažo,kurį sudaro nuo mėsos
ir daržovių išsiskyrę sultys,sojos,austrių padažas,ryžių
actas. Jokių grietinių ar grietinėlių :D Tiekiama su ryžiais,į
kuriuos ir susigeria padažas.Daržovės neperkeptos,išlaikę
traškumą,nors šiltos. Maistas neriebus ir laaabai skanus. Taigi šį
kartą mano ragauta imbierinė kiauliena.
Reikia:
700 g kiaulienos file ( naudojau sprandinę)
0,5 a.š. marinuotų laimo pastos (
hot lime pickle) arba truputis nutarkuotos laimo žievelės
nykščio dydžio šviežio imbiero
gabaliukas
sauja kapotų kalendrų arba
pertažolių
2 v.š. aliejaus
1 svogūnas
1 žalia paprika
1 raudona paprika
200 g pievagrybių
gera sauja sojos pupelių daigų
2 v.š. ryžių acto
sojos padažo tiek,kiek jausime,jog
pakanka mums druskos
mėgstantiems aštriau,galima įdėti čili pipiriuką
Gaminimo eiga:
Kadangi dar vis neįsigijau wok
keptuvės,gaminau viską ketaus puode.
Pirmiausia susipjaustome mėsytę
plonais šiaudeliais. Imbierą nulupame ( geriausia tai padaryti
šaukštu) ir supjaustome itin plonais ilgais šiaudeliais, kitaip sakant, žiuljenuojame.Suberiame
ant mėsos,taip pat suberiame smulkintus žalumynus, laimo pastą
arba žievelę.Viską išminkom ir paliekam keletui valandų
pasimarinuoti. Geriausia pasiruošti iš vakaro.
Įkaitiname aliejų,sudedame mėsą
ir kepiname nuolat pamaišant. Mėsa daugiau troškinasi savose
sultyse, nei kepa. Po kokių 10-12 min.,
sudedame gan stambiais kubeliais pjaustytus svogunus. Vėl kepame (
troškiname) keletą minučių. Suberiame stambiai pjaustytus
pievagrybius ir paprikas. Troškiname vis pamaišant. Supilame actą
ir įpilame sojos padažo. Išmaišom,paragaujam. Jei trūksta
druskos,įpilam dar truputį padažo. Išjungiam ugnį ir įmaišome
pupelių daigus. Tiekiame su virtais ryžiais.
Jei mėgstam aštriau,įpjaustome čili pipiriuko. Aš jo nedėjau,kadangi naudojau laimo pastą,kuri yra labai aštri.
Prie šio patiekalo atskirai daržovių
garnyro kaip ir nereikia,pakanka troškintų daržovių .
Labai skanus,neriebus,kvapnus
patiekalas.
Šaltinis: knyga „The seasoned wok“
ir Thai restorano savininkų patarimai
No comments:
Post a Comment