Thursday 24 September 2015

Imbierinė kiauliena

 

Teko man pabuvoti Thai restorane. Savita restorano aplinka, malonūs savininkai nuteikė labai optimistiškai,kad ir maistas man patiks :) Neapsirikau :) Patiko tiek užkandžiai,tiek antras patiekalas. Gal sutapimas,bet po keketo dienų,vakare vartant savo bibliotekėlės knygas,radau visus receptukus maisto,kurį ragavau:)
Dar įdomus dalykas,kurį pastebėjau...paserviruota buvo tik šakutė ir šaukštas :) Paklausus,kodėl taip,mums jaunuolis ( savininkės sūnus) paprastai paaiskino „ mes valgome ryžius šaukštu“ :) Taip valgėme ir mes :) Peilio jie nenaudoja,nes dažniausiai tailandietiškas maistas pjaustomas labai smulkiai,vieno kąsnio gabalėliais. Mėsytė apkepinama ir troškinama su gausybe padažo,kurį sudaro nuo mėsos ir daržovių išsiskyrę sultys,sojos,austrių padažas,ryžių actas. Jokių grietinių ar grietinėlių :D Tiekiama su ryžiais,į kuriuos ir susigeria padažas.Daržovės neperkeptos,išlaikę traškumą,nors šiltos. Maistas neriebus ir laaabai skanus. Taigi šį kartą mano ragauta imbierinė kiauliena.

Reikia:

700 g kiaulienos file ( naudojau sprandinę)
0,5 a.š. marinuotų laimo pastos ( hot lime pickle) arba truputis nutarkuotos laimo žievelės
nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas
sauja kapotų kalendrų arba pertažolių
2 v.š. aliejaus
1 svogūnas
1 žalia paprika
1 raudona paprika
200 g pievagrybių
gera sauja sojos pupelių daigų
2 v.š. ryžių acto
sojos padažo tiek,kiek jausime,jog pakanka mums druskos
mėgstantiems aštriau,galima įdėti čili pipiriuką

Gaminimo eiga:

Kadangi dar vis neįsigijau wok keptuvės,gaminau viską ketaus puode.
Pirmiausia susipjaustome mėsytę plonais šiaudeliais. Imbierą nulupame ( geriausia tai padaryti šaukštu) ir supjaustome itin plonais ilgais šiaudeliais, kitaip sakant, žiuljenuojame.Suberiame ant mėsos,taip pat suberiame smulkintus žalumynus, laimo pastą arba žievelę.Viską išminkom ir paliekam keletui valandų pasimarinuoti. Geriausia pasiruošti iš vakaro.
Įkaitiname aliejų,sudedame mėsą ir kepiname nuolat pamaišant. Mėsa daugiau troškinasi savose sultyse, nei kepa. Po kokių 10-12 min., sudedame gan stambiais kubeliais pjaustytus svogunus. Vėl kepame ( troškiname) keletą minučių. Suberiame stambiai pjaustytus pievagrybius ir paprikas. Troškiname vis pamaišant. Supilame actą ir įpilame sojos padažo. Išmaišom,paragaujam. Jei trūksta druskos,įpilam dar truputį padažo. Išjungiam ugnį ir įmaišome pupelių daigus. Tiekiame su virtais ryžiais.
Jei mėgstam aštriau,įpjaustome čili pipiriuko. Aš jo nedėjau,kadangi naudojau laimo pastą,kuri yra labai aštri.
Prie šio patiekalo atskirai daržovių garnyro kaip ir nereikia,pakanka troškintų daržovių .
Labai skanus,neriebus,kvapnus patiekalas.

Šaltinis: knyga „The seasoned wok“ ir Thai restorano savininkų patarimai

No comments:

Post a Comment