Florentinai
Mano pirmieji florentinai :)
Aišku,jie nėra idealūs,bet kad skanūs tai garantuoju :) Man
viskas ,kas su sėklomis yra skanu,o čia dar iš cukraus ir medaus
karamelizuotos sėklytės gaunas,o dar vyšnių
rūgštelė...mmm....šventė mano gomuriui :D
Surašau kiekius vienai normai,bet aš
gaminau iškart dvigubai :)
Reikia:
50 g rudojo cukraus
1 v.š. medaus
2 v.š. konjako,brendžio ar romo
60 g sviesto
50 g miltų
100 g razinų,džiovintų spanguolių
ar vyšnių
75 g mišinio,susidedančio iš
migdolų plokštelių,saulėgrąžų,moliūgų sėklų,sezamo
sėklų,skaldytų riešutų ( renkamės patys,ką turime ir ką
mėgstame)
100 g išlydyto šokolado
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 180'
C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Dedame į puodą cukrų,medų,alkoholį
ir sviestą. Kaitiname,kol sviestas ištirpsta.
Sumaišome džiovintas uogas ,sėklas
ir miltus.Pilame medaus-cukraus,sviesto masę ir gerai išmaišome.
Arbatiniu šaukšteliu dedame masę
ant kepimo popieriaus DIDELIAIS atstumais. Nepridėkim masės
daug,nes gausis labai dideli florentinai. Jie labai plečiasi. Kepame
10-12 min. Ataušiname skardoje,tik tuomet
perkeliame ant grotelių ir leidžiame pilnai atvėsti.
Pagal receptą,florentinų apačią
reikėtų pamirkyti tirpintame šokolade. Aš šį etapą
praleidau,nes mano manymu,šokoladas užgožtų puikų jų skonį.
Skanaus :)
Florentinus patarčiau laikyti sandariame inde,kad nesuminkštėtų.
Florentinus patarčiau laikyti sandariame inde,kad nesuminkštėtų.
Šaltinis: kelių receptų,paimtų iš
interneto ir knygų, mixas
Tiksliai panašus receptas kaip mano sezamų ;) Jau skanu turi būti tikrai.
ReplyDeleteTikrai labai :)
ReplyDelete