Thursday 24 September 2015

Bananinis- braškinis tortukas

 

Labai skanus tortukas. Purus biskvitas,švenus kremas,kvapnūs bananai ir braškių gaiva - puikus derinys :) Labai greit ir nesudėtingai pagaminamas.

Biskvitui reikia:

6 kiaušiniai
130 g cukraus
50 g krakmolo
100 g miltų

Kremui:

500 g mascarponės sūrio
190 g kondensuoto pieno
150 g sviesto
citrina
vanilės
bananų ir braškių

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinam iki 180'C. Standartinę kepimo skardą patepam sviestu,išklojam kepimo popierium,kurį taip pat patepam sviestu.
Kiaušinių baltymus išplakam iki standžių putų,palaipsniui pilam cukrų ir plakam toliau,kol sudėsim visą cukrų. Tuomet į baltymus šluotele įmaišom trynius ir persijotus miltus su krakmolu. Maišom atsargiai,nepermaišom.Gautą tešlą pilam į kepimo skardą ir kepam 12-15 min. Iškepusį šiek tiek atvėsinam ir supjaustom vienodo pločio juostomis.Turėtų gautis apie 5 juostos.

Kremui kambario temperatūros sviestą išplakam su kondensuotu pienu. Sudedam mascarponės sūrį,nutarkuotą citrinos žievelę,vanilę,įspaudžiam citrinos sulčių ir viską išplakam.

Imame juostą,tepame kremu ir uždedame pjaustytų vaisių.


Ant vienos juostos dedame plonai pjaustytas braškes,ant kitos bananų griežinėlius,kuriuos,kad nejuoduotų,pašlakstom citrinos sultimis. Juostą dedame ant serviravimo padėklo ir susukame spirale. Su kita juosta darome tą patį ir jungiame prie pirmosios galo.Taip susukame visas juostas. Gauname apvalų spiralinį tortuką.Viršuje susidariusius nelygumus užpildome babanų gabaliukais.
Tortuką aptepame kremu. Puošiame pagal norą. Skanaus :)



Manau šiam tortukui tiktų ir kiti vaisiai,nebūtinai braškės.






2 comments:

  1. Atrodo super ir mintis labai gera. Niekada nevalgiau torto su bananais! Aj meluoju, valgiau. Nekeptą meduolių ir bananų pyragą. Bet čia su biskvitu, domina mane :)

    ReplyDelete
  2. Iš pradžių ir aš skeptiškai žvelgiau į čia naudojamą bananą :) bet šiame tortuke jis dera su braškių rūgštele :)

    ReplyDelete