Bananinis-
braškinis tortukas
Labai skanus tortukas. Purus
biskvitas,švenus kremas,kvapnūs bananai ir braškių gaiva - puikus
derinys :) Labai greit ir nesudėtingai pagaminamas.
Biskvitui reikia:
6 kiaušiniai
130 g cukraus
50 g krakmolo
100 g miltų
Kremui:
500 g mascarponės sūrio
190 g kondensuoto pieno
150 g sviesto
citrina
vanilės
bananų ir braškių
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinam iki 180'C.
Standartinę kepimo skardą patepam sviestu,išklojam kepimo
popierium,kurį taip pat patepam sviestu.
Kiaušinių baltymus išplakam iki
standžių putų,palaipsniui pilam cukrų ir plakam toliau,kol
sudėsim visą cukrų. Tuomet į baltymus šluotele įmaišom trynius
ir persijotus miltus su krakmolu. Maišom atsargiai,nepermaišom.Gautą tešlą
pilam į kepimo skardą ir kepam 12-15 min. Iškepusį
šiek tiek atvėsinam
ir supjaustom vienodo pločio juostomis.Turėtų gautis apie 5 juostos.
Kremui kambario temperatūros sviestą išplakam su
kondensuotu pienu. Sudedam mascarponės sūrį,nutarkuotą citrinos
žievelę,vanilę,įspaudžiam citrinos sulčių ir viską išplakam.
Imame juostą,tepame kremu ir uždedame pjaustytų
vaisių.
Ant vienos juostos dedame plonai pjaustytas braškes,ant
kitos bananų griežinėlius,kuriuos,kad nejuoduotų,pašlakstom
citrinos sultimis. Juostą dedame ant serviravimo padėklo ir
susukame spirale. Su kita juosta darome tą patį ir jungiame prie
pirmosios galo.Taip susukame visas juostas. Gauname apvalų spiralinį
tortuką.Viršuje susidariusius nelygumus užpildome babanų
gabaliukais.
Tortuką aptepame kremu. Puošiame pagal norą. Skanaus
:)
Manau šiam tortukui tiktų ir kiti vaisiai,nebūtinai
braškės.
Atrodo super ir mintis labai gera. Niekada nevalgiau torto su bananais! Aj meluoju, valgiau. Nekeptą meduolių ir bananų pyragą. Bet čia su biskvitu, domina mane :)
ReplyDeleteIš pradžių ir aš skeptiškai žvelgiau į čia naudojamą bananą :) bet šiame tortuke jis dera su braškių rūgštele :)
ReplyDelete