Moliūgo
ir rūkytos menkės sriuba
Prakvipo
tikru rudeniu. Vis dažniau į langą barbena lietus.Nors dieną ir
šyptelia saulytė,bet....jau ruduo. Myliu šį metų laiką. Myliu
lietų,myliu lapų šlamesį po kojomis,krintančius
kaštonus,išskrendančių paukščių voras, besidraikančias
voratinklių gijas.Man šis metų laikas nesukelia blogos
nuotaikos,depresijos. Gal tik vis dažniau užsinoriu kvepiančios
sriubos :)
Reikia:
2
v.š. alyvuogių aliejaus
1 vidutinio svogūno,smulkiai
supjaustyto
2 susmulkintų skiltelių česnako
3 saliero stiebų supjaustytų
gabalėliais
700 g kubeliais pjaustyto moliūgo
450 g smulkiai pjaustytų bulvių
750 ml vištienos sultinio ( tinka ir kubeliais)
125 ml sauso balto vyno ( skanu ir be jo )
200 g karšto rūkymo menkės
150 ml pieno
smulkiai kapotų petražolių
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Ketaus puode ( arba keptuvėje)
įkaitiname aliejų. Beriame svogūnus,česnaką ir salierą.
Kepiname, vis pamaišant apie 10 min.Daržovės
turi suminkštėti,bet nesuskrusti. Sudedame moliūgą ir bulves.
Viską permaišome. Jei kepėme keptuvėje,visą turinį perdedame į
puodą. Užpilame vištienos sultiniu,užverdame.Paverdame apie 25
min. Supilame vyną,išmaišom ir išjungiam ugnį.
Paliekam pastovėti 5-10 min. Kol daržovės
ilsisi,į keptuvę pilame pieną,sudedame žuvį. Paverdame kelias
min. Tuomet žuvytę nukaulinam ir susmulkinam.
Daržoves sublenderiuojam. Aš dalį
išgriebiau. Man skaniau,kai sriuboje yra ką pakramtyti :)
Į sublenderiuotą sriubą supilame
likusį nuo žuvytės virimo pieną,sudedame suplėšytą žuvi ir
išgriebtas daržoves. Paragaunam ar netrūksta druskos.Viską
permaišom, pilam į lėkštes,pabarstom žaluma ir šviežiai maltais
pipirais.Skanaus :)
Soti ir labai kvapni sriuba.Puikiai
atstoja tiek pirmą,tiek antrą patiekalus :)
Šaltinis: knyga „Soups and
starters“
No comments:
Post a Comment