Gruziniškas
slyvų padažas Tkemali
Šiuo
receptuku pasidalino puiki šeimininkė ir skanaus blogo savininkė
Lina,ačiū jai http://prijaukintavirtuve.blogspot.co.uk/2015/09/tkemali.html Puikus padažas prie įvairios mėsytės.
Saldžiarūgstis,kvapnus,o čiliukai dar ir liežuvį pagnaibo :)
Išsiviriau,paragavau ir....o jergutėliau,toks aštrus jis man
pasirodė. Na galvoju,viskas,nevalgomas bus. Paragavau atvėsusio ir
taip apsidžiaugiau,deginantis aštrumas dingo. Taip,jis gan
aštrus,bet toks...na valgai ir norisi dar ir dar :) Taigi,tikrai
rekomenduoju.
Reikia:
2
kg slyvų ( kokių turime)
200 g česnakų
4 čili pipirai
200 g cukraus
2 v.š. pomidorų pastos
2 v.š. druskos
Gaminimo eiga:
Iš slyvų išimame
kauliukus,česnakus nulupame,nuo čiliukų nupjauname žaliąją dalį
ir išimame sėklytes. Viską sumalame mėsmale. Masę sukrečiame į
puodą. Sudedame likusius produktus ir nuo užvirimo paverdame
atidengtame puode dar 20 min. Nepamirštame
pamaišyti :) Supilstome į iškaitintus stiklainius,užsukame.
P.S. kas nemėgstat aštriai,mažinkit čili kiekį. Visiškai nedėti pipiriukų tikrai nerekomenduočiau,nes ,kaip recepto autorė sako, gausis slyvienė su česnakais :)
Dovanokite, bet su Gruzija šis receptas neturi nieko bendro. Tai tiesiog slyvų pagardas. Tkemalio padaže tiesiog privaloma kindza (kalendros lapai ar sėklos), ombalo žolė, ir joks gruzinas nenaudos pomidorų pastos. Net ir pomidorai čia nebūtini.
ReplyDeleteNegaliu ginčytis,kadangi nesu ragavusi tikrojo,gruziniško padažo :) O kadangi receptas ne mano sugalvotas,o pasiskolintas,todėl nieko nekeičiau,o surašiau taip,kaip nurodė jo autorė :) Bet kuriuo atveju,padažas laaabai skanus :)
ReplyDeletePasiknaisiojau internete ....:) taip,į tikrąjį Tkemali ddama šviežios kalendros ir trintų jos sėklų,be to taškuotosios mėtos,krapų ir jis verdamas būtent iš kaukazinių slyvučių. Išbandysim ir šį varianta :) Ačių už pastebėjimus :)
ReplyDelete