Saturday 28 February 2015

Vengriška žuvienė




Sriubai reikia: 
 
kelių gabalėlių žuvies (originale naudojama lašiša, aš naudojau šaldytą pengasijų file)
3 vidutinės bulvės
2 vidutinės paprikos
1 mažas čili pipiras (jei mėgstat aštriau)
1 svogūnas
3 pomidorai
3 v.š. pomidorų padažo
1 v.š. pomidorų pastos
sultinio kubelis
druskos,pipirų
žalumynų

   Pilame į puodą 2 ltr. vandens, dedame šiaudeliais pjaustytas bulves, papriką, taip pat pjaustytą smulkiais šiaudeliais ir verdame, kol daržoves bus beveik išvirusios. Tuomet sudedame žuvį,supjaustytą nesmulkiais gabalėliais. Paverdam kelias minutes.
   Pomidorus užpilame karštu vandeniu,palaikom pora minučių tuomet nupilam karštą vandenį ir užpilam šaltu. Nulupam odelę. Supjaustom skiltelėm.
   Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname iki gražios auksinės spalvos,sudedame pomidorus, pomidorų padažą ir pastą. Pakepinam ir supilam į mūsų žuvienę. Įdedam smulkiai supjaustytą čili pipirą,sultinio kubelį. Dedam druskos,pipirų.
   Kiaušinį išplakam ir plona srovele supilam į sriubą nuolat maišant,kad susidarytų ploni siūliukai.     Užberiame smulkintų žalumynų ( krapų,petražolių,svogūnų laiškų).

Šaltinis :  http://www.kuking.net/2_889.htm

No comments:

Post a Comment