Vengriška
žuvienė
Sriubai
reikia:
kelių
gabalėlių žuvies (originale naudojama lašiša,
aš naudojau šaldytą pengasijų
file)
3
vidutinės bulvės
2 vidutinės paprikos
1 mažas čili pipiras (jei mėgstat
aštriau)
1 svogūnas
3 pomidorai
3 v.š. pomidorų padažo
1 v.š. pomidorų pastos
sultinio kubelis
druskos,pipirų
žalumynų
Pilame į puodą 2 ltr.
vandens, dedame šiaudeliais pjaustytas bulves, papriką, taip pat
pjaustytą smulkiais šiaudeliais ir verdame, kol daržoves bus
beveik išvirusios. Tuomet sudedame žuvį,supjaustytą nesmulkiais
gabalėliais. Paverdam kelias minutes.
Pomidorus užpilame karštu
vandeniu,palaikom pora minučių tuomet nupilam karštą vandenį ir
užpilam šaltu. Nulupam odelę. Supjaustom skiltelėm.
Svogūną supjaustome kubeliais ir
pakepiname iki gražios auksinės spalvos,sudedame pomidorus,
pomidorų padažą ir pastą. Pakepinam ir supilam į mūsų žuvienę.
Įdedam smulkiai supjaustytą čili pipirą,sultinio kubelį. Dedam
druskos,pipirų.
Kiaušinį išplakam ir plona srovele
supilam į sriubą nuolat maišant,kad susidarytų ploni siūliukai.
Užberiame smulkintų žalumynų ( krapų,petražolių,svogūnų
laiškų).
Šaltinis : http://www.kuking.net/2_889.htm
No comments:
Post a Comment