Trijų
skonių blynų tortas
Blynams:
4
kiaušiniai
1 puodelis cukraus
3 puodeliai miltų
3 puodeliai pieno
vanilės
½ a.š. sodos
½ a.š. kepimo miltelių
kakavos, tirpios kavos
Kremui:
300 g grietinėlės
250 g mascarpone sūrio
Rududu ar virto kondensuoto pieno (
apie 2 v. š.)
šokoladinio kremo arba 100 g
juodo šokolado, ištirpdinto ant garų vonelės
su 100 ml grietinėlės
Graikiškų ar kitokių riešutų.
Gaminimo eiga:
Baltymus išplakame su cukrumi iki
standžių putų.
Trynius išplakame su vanile,pienu,
miltais ,soda ir kepimo milteliais. Abi mases sumaišome.
Gautą masę daliname į 3
dalis. Į vieną dalį įberiame tirpios kavos
(tiek,kad gautūsi karamelinės spalvos) apie valgomą
šaukštą,išmaišome. Į kitą beriame kakavos,išmaišom. Trečią
paliekam baltą. Kepam lietinius blynus. Jei tešla per
tiršta,įpilkite šiek tiek pieno.
Iš kiekvienos masės turi gautis
ne mažiau 5 blynai. Naudojau 23 cm
skersmens keptuvė ir man išėjo po 6-7 blynus.
Kremui išplakiau grietinėlę su
mascarponės sūriu.Naudojau tirštesnę grietinėlę. Jei naudosite skystesnę,įdėkite pakelį grietinėlės standiklio.
Vėl dalinau į 3 dalis.
Vieną dalį, į kurią nedesime jokių priedų,atidedam didesnę. Į
vieną įdėjau virto kondensuoto pieno,išplakiau.
Į kitą- šokoladinį kremą ( jis tokio tirštumo, kaip Rududu ),išplakiau.
Į kitą- šokoladinį kremą ( jis tokio tirštumo, kaip Rududu ),išplakiau.
Trečią dalį palikau baltą.
Kadangi sunaudojau visus keptus
blynus ( šiaip reikia kiekvienos splavos po 5 ),man
neliko kremo tortuko šonams ir viršui aptepti. Kitą kartą
didinsiu kremui skirtų produktų kiekį.
Torto
surinkimas:
Pradedame nuo kakavinių blynų. Juos
pertepame šokoladiniu kremu. Toliau kavos skonio blynai ir
karamelinis kremas. Vieną jų sluoksnį apibarščiau smulkintais
graikiškais riešutais. Ir galiausiai balti blynai ir baltas kremas.
Tortuką dedame į šaldytuva porai
valandų.
Kai tortas sustingo. Uždėjau ant jo
viršaus lėkštutę ir apipjoviau kraštus.
Puošiam pagal save. Aš papuošiau
virtu kondensuotu pienu, šokoladiniu kremu ir graikiškais
riešutais.
Šaltinis: http://lussisworldofartcraft.blogspot.co.uk/2014/06/omg-crapes-cake-omg.html
Labai gražiai atrodo. Labai norėčiau pabandyti, tik bijau, kad tiek daug blynų neprikepsiu :D
ReplyDeleteJuk lietiniai labai greit kepasi :)
ReplyDelete