Žuvies
maltinukai su žirnelių įdaru
Iš
šios normos man išėjo 8 maltinukai.
500 g žuvies file (aš ėmiau 1 kg šaldyto heko
file, nes atitirpdintos ir nuspaustos svoris gerokai sumažėja)
1 kiaušinį
2 riekeles batono
50 ml. pieno
2 riekeles batono
50 ml. pieno
1 v.š. miltų
2 v.š.
džiūvėsėlių
druskos
pipirų
prieskonių žuviai
džiūvėsėlių (apvoliojimui)
Įdarui:
150 gr. šaldytų žirnelių ( aš naudojau konservuotus,šviežius)
1 svogūnas
druskos
pipirų
druskos
pipirų
prieskonių žuviai
džiūvėsėlių (apvoliojimui)
Įdarui:
150 gr. šaldytų žirnelių ( aš naudojau konservuotus,šviežius)
1 svogūnas
druskos
pipirų
Gaminam įdarą: svogūną supjaustome kubeliais
ir pakepiname iki auksinės spalvos. Užverdame vandenį,į jį
beriame šaldytus žirnelius ir paverdame 3 min.
Nukošiame,perliejame šaltu vandeniu. Taip jie išlaikys sodrią
žalią spalvą. Sumaišome juos su svogūnais ir sumalame blenderiu.
Dedame druskos,pipirų.
Faršui:
sumalame žuvį į ją dedame išmirkytą piene ir nuspaustą batoną,
išplaktą kiaušinį, miltus,džiūvėsėlius,prieskonius,druską ir
pipirus. Gerai išminkom. Jei naudosite šaldytą žuvį,gerai ją
nuspauskite,kad faršas laikytų savo formą.
Maltinukų
formavimas: imame faršo,
maždaug delno dydžio gabalėlį,išplojame jį, dedame šaukštelį
įdaro,užspaudžiame kraštus. Formuojame pailgą maltinuką.
Principas toks pat, kaip cepelinų.Apvoliojame džiūvėsėliuose ir
kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje,kol abi pusės gražiai
apskrunda.
P.S. Labai skanūs maltinukai. Jiems galima naudoti įvairius įdarus.
Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.co.uk/
No comments:
Post a Comment