Saturday 28 February 2015

Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru




Iš šios normos man išėjo 8 maltinukai.

500 g žuvies file (aš ėmiau 1 kg šaldyto heko file, nes atitirpdintos  ir nuspaustos svoris gerokai sumažėja)
1 kiaušinį
2 riekeles batono
50 ml. pieno
1 v.š. miltų
2 v.š. džiūvėsėlių
druskos
pipirų
prieskonių žuviai
džiūvėsėlių (apvoliojimui)

Įdarui:

150 gr. šaldytų žirnelių ( aš naudojau konservuotus,šviežius)
1 svogūnas
druskos
pipirų

Gaminam įdarą: svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname iki auksinės spalvos. Užverdame vandenį,į jį beriame šaldytus žirnelius ir paverdame 3 min. Nukošiame,perliejame šaltu vandeniu. Taip jie išlaikys sodrią žalią spalvą. Sumaišome juos su svogūnais ir sumalame blenderiu. Dedame druskos,pipirų.
Faršui: sumalame žuvį į ją dedame išmirkytą piene ir nuspaustą batoną, išplaktą kiaušinį, miltus,džiūvėsėlius,prieskonius,druską ir pipirus. Gerai išminkom. Jei naudosite šaldytą žuvį,gerai ją nuspauskite,kad faršas laikytų savo formą.
Maltinukų formavimas: imame faršo, maždaug delno dydžio gabalėlį,išplojame jį, dedame šaukštelį įdaro,užspaudžiame kraštus. Formuojame pailgą maltinuką. Principas toks pat, kaip cepelinų.Apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje,kol abi pusės gražiai apskrunda.

P.S. Labai skanūs maltinukai. Jiems galima naudoti įvairius įdarus. 

No comments:

Post a Comment