Šokoladinis
kriaušių pyragas
Ruduo....dėl
šios priežasties vis labiau mane traukia šio nuostabaus metų laiko
gėrybės,kvapnūs, žiemai būdingi prieskoniai :) Ir šis
pyragas-dvelkiantis rudeniu. Labai šokoladinis,labai kvapnus.labai
drėgnas...ir dar begalės tokių labai labai.....Įsimylėjau
šokoladą ir kriaušes ...nuo pat pirmojo kąsnio...
Reikia:
Tešlai:
5
kiaušinių
150 g juodojo kokybiško šokolado
120 g sviesto
100 g maltų migdolų
120 g cukraus
20 g miltų
50 ml amareto likerio
1 v.š.
tamsios kakavos miltelių
1 a.š. kepimo
miltelių
žiupsnelis druskos
Kriaušėms:
5-6 nepernokusių kriaušių
750 ml vandens
150 g cukraus
1 citrinos sultys
1 vanilės ankštis
Ganašui:
50 g juodojo šokolado
50 ml grietinėlės
migdolų plokštelių
Gaminimo eiga:
Visų pirma pasiruošiame kriaušes.
Į puodą įpilame vandenį,sudedame cukrų,citrinos sultis,vanilės
ankštį ir užviriname.
Kriaušes nulupame,išskobiame
viduriuką ( sėklytes)
ir sudedame į sirupą.
Minutę paverdam,po to išjungiam ugnį,palikdami kriaušes sirupe,kol ruošime tešlą. Karts nuo karto,jas pavartom.
ir sudedame į sirupą.
Minutę paverdam,po to išjungiam ugnį,palikdami kriaušes sirupe,kol ruošime tešlą. Karts nuo karto,jas pavartom.
Orkaitę įkaitiname
iki 180' C. Naudojau 19 cm skersmens
formą,nors autorė kepė 24 cm.Užmaišius
tešlą,man jos pasirodė mažoka tokio dydžio formai. Pyragas,mano manymu,turėjo gautis plonas.Man patinka storesni :)
Tešlai sumaišome dubenyje visus
sausus produktus: cukrų,miltus,kepimo miltelius,maltus
migdolus,kakavą. Gerai išmaišom.
Šokoladą kartu su sviestu ištirpdom
ant vandens vonelės. Supilame į sausus produktus
ir viską šluotelės pagalba sujungiam.
ir viską šluotelės pagalba sujungiam.
Mušam po vieną kiaušinį ir po
kiekvieno gerai išplakam.Supilame likerį,išmaišom.
Masę supilame į kepimo formą
išklotą kepimo popieriumi,išteptą sviestu.Sudedame nuvarvintas
kriaušes.
Maniškės buvo gan aukštokos,todėl nenorėjau,kad stypsotų virš pyrago,lyg Eifelio bokštai,suguldžiau,truputį kiekvieną pakeldama ant kitos :)
Maniškės buvo gan aukštokos,todėl nenorėjau,kad stypsotų virš pyrago,lyg Eifelio bokštai,suguldžiau,truputį kiekvieną pakeldama ant kitos :)
Kepame 40-50 min.Tikrinam
pagaliuku.
Ganašui skirtus produktus kartu išlydom ant garų
vonelės. Apšlakstom ganašu pyragą ir pabarstom truputį
paskrudintom migdolų plokštelėm. Skanaus :)
P.S. Iš likusio syrupo išviriau labai skanų kompotą.
Dar įpyliau vandens ( tiek,kiek norime saldumo),užvirinau. Įdėjau
cinamono lazdelę,kelis anyžius,keletą grūdelių juodųjų pipirų,
vieną griežinėliais pjaustytą apelsiną. Viskas. Greita,paprasta
ir labai skanu :)
Šaltinis : http://lussisworldofartcraft.blogspot.co.uk/
No comments:
Post a Comment