Apelsinų
skonio moliūgo-maskarponės tortas( nekeptas)
Ir vėl receptas,kvepiantis rudeniu
:) Vos tik jį išvydau,negalėjau atsilaikyti nepabandžiusi.O dar
tokia proga...po 3 darbo metų ( be
išeiginių) turėsiu sekmadienius laisvus :) Mano sieloj šiandien
šventė,jaučiuosi gyva,energinga ir kupina idėjų :)
O tortukas išties
skanus,primenantis musą...Kreminis,nepersaldus,kvapnus....tarsi
saulės spindulėlis niūrią rudens dieną .
Naudojau 20 cm tortinę
formą,atsegamais kraštais.
Reikia:
Tortuko pagrindui:
200 g šokoladinių sausainių
100 g sviesto ( autorė naudojo 50
g, bet mano sausainių trupinukai buvo sausi,todėl
dauginau kiekį)
4 v.š. grietinėlės
Kremui:
400 g moliūgo tyrės*
200 g 35-36 % grietinėlės
500 g maskarponės sūrio (
originaliam recepte naudojama tik pusė kiekio)
100 g cukraus pudros ( kas mėgsta
saldžiau,kiekį dauginkit)
1 apelsinas
20 g želatinos
Gaminimo eiga:
* moliūgo
tyrę galima nusipirkti skardinėse arba pasigaminti patiems. Moliūgą
nulupame,išvalome sėklas,supjaustome nedideliais gabalėliais ir
kepame orkaitėje,kol moliūgas suminkštėja. Po to sutriname
blenderiu. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo gabalėlių dydžio.
Sausainius sumalame blenderiu ir
sumaišome su išlydytu sviestu bei grietinėlė. Šia gauta mase
išklojame torto formą,paaukštindami kraštelius. Viską gerai
apspaudom ir dedam į šaldytuvą.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu
( maždaug 80 ml),kad apsemtų ir paliekame
brinkti.
Į gilesnį dubenį dedame moliųgo tyrę,sūrį ir pusę
( 50 g) cukraus pudros ir igerai išplakame
mikseriu.Įtarkuojame apelsino žievelę ( be baltojo sluoksnio) ir
įspaudžiame apelsino sultis.Želatiną ištirpiname,pravėsiname ir
sumaišome su gauta moliūgo-sūrio mase. Iš asmeninės patirties
patariu pirmiausiai kelis šaukštus kremo įsidėti į nedidelį
dubenėlį ir palaipsniui pilti želatiną,nuolat maišant. O tik po
to šį nedidelį kiekį kremo ( jau su želatina) įmaišyti į visą
kremo masę. Taip apsisaugosim,kad želatina nesušoktų į
gumulėlius.
Grietinėlę išplakame iki standumo su likusiu cukraus
pudros kiekiu.Palengva sujungiame abi mases.Ištraukiame iš
šaldytuvo sustingusių sausainių torto padą ir sukrečiame ant jo
kremą. Dedame atgal į šaldytuvą iki pilno sustingimo.
Puošiame pagal norus ir fantaziją. Aš panaudojau
trupintus sausainius,šokolado lašelius ir tirpintą šokoladą.
Skanių rudeninių akimirkų :)
Tortukas yra labai gražios oranžinės spalvos,tik gaila,kad neturiu tinkamų sąlygų tam perteikti.
Šaltinis:http://aj-receptai.blogspot.co.uk/
No comments:
Post a Comment