Sunday 11 October 2015

Apelsinų skonio moliūgo-maskarponės tortas( nekeptas)
 

Ir vėl receptas,kvepiantis rudeniu :) Vos tik jį išvydau,negalėjau atsilaikyti nepabandžiusi.O dar tokia proga...po 3 darbo metų ( be išeiginių) turėsiu sekmadienius laisvus :) Mano sieloj šiandien šventė,jaučiuosi gyva,energinga ir kupina idėjų :)
O tortukas išties skanus,primenantis musą...Kreminis,nepersaldus,kvapnus....tarsi saulės spindulėlis niūrią rudens dieną .




Naudojau 20 cm tortinę formą,atsegamais kraštais.

Reikia:

Tortuko pagrindui:

200 g šokoladinių sausainių
100 g sviesto ( autorė naudojo 50 g, bet mano sausainių trupinukai buvo sausi,todėl dauginau kiekį)
4 v.š. grietinėlės

Kremui:

400 g moliūgo tyrės*
200 g 35-36 % grietinėlės
500 g maskarponės sūrio ( originaliam recepte naudojama tik pusė kiekio)
100 g cukraus pudros ( kas mėgsta saldžiau,kiekį dauginkit)
1 apelsinas
20 g želatinos

Gaminimo eiga:

* moliūgo tyrę galima nusipirkti skardinėse arba pasigaminti patiems. Moliūgą nulupame,išvalome sėklas,supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepame orkaitėje,kol moliūgas suminkštėja. Po to sutriname blenderiu. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo gabalėlių dydžio.

Sausainius sumalame blenderiu ir sumaišome su išlydytu sviestu bei grietinėlė. Šia gauta mase išklojame torto formą,paaukštindami kraštelius. Viską gerai apspaudom ir dedam į šaldytuvą.

Želatiną užpilame šaltu vandeniu ( maždaug 80 ml),kad apsemtų ir paliekame brinkti.
Į gilesnį dubenį dedame moliųgo tyrę,sūrį ir pusę ( 50 g) cukraus pudros ir igerai išplakame mikseriu.Įtarkuojame apelsino žievelę ( be baltojo sluoksnio) ir įspaudžiame apelsino sultis.Želatiną ištirpiname,pravėsiname ir sumaišome su gauta moliūgo-sūrio mase. Iš asmeninės patirties patariu pirmiausiai kelis šaukštus kremo įsidėti į nedidelį dubenėlį ir palaipsniui pilti želatiną,nuolat maišant. O tik po to šį nedidelį kiekį kremo ( jau su želatina) įmaišyti į visą kremo masę. Taip apsisaugosim,kad želatina nesušoktų į gumulėlius.
Grietinėlę išplakame iki standumo su likusiu cukraus pudros kiekiu.Palengva sujungiame abi mases.Ištraukiame iš šaldytuvo sustingusių sausainių torto padą ir sukrečiame ant jo kremą. Dedame atgal į šaldytuvą iki pilno sustingimo.
Puošiame pagal norus ir fantaziją. Aš panaudojau trupintus sausainius,šokolado lašelius ir tirpintą šokoladą. Skanių rudeninių akimirkų :)



 Tortukas yra labai gražios oranžinės spalvos,tik gaila,kad neturiu tinkamų sąlygų tam  perteikti.










No comments:

Post a Comment