Virtų
bulvių blyneliai
Mėgstantiems
bulves,tikrai patiks :) Nesunkiai pagaminami,labai skanūs ir sotūs.
Mes valgėme su grietine,bet prie jų labai tiktų sūdyta lašiša
ar ikrai,netgi silkutė :)
Iš
šios normos man gavosi 10 nemažų blynelių (
apie 16 cm
skersmens)
Reikia:
4 nemažų bulvių
200 ml 10 % grietinėlės ar pieno
3 skiltelės česnako
3 kiaušiniai
1,5 puodelio miltų
3 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos
aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Bulves nuskutame,supjaustome
nedideliais gabalėliais sudedam į puodą ir užpilam vandeniu tik
tiek,kad semtų bulves. Pasūdome ir verdame,kol bulvės bus
minkštos.Išvirusias perpilame į dubenį kartu su likusiu vandeniu.
Supilame pieną ar grietinėlę ir sumalame blenderiu. Kai masė
praaušta,įmušame kiaušinius. Gerai išsukame šluotele. Vis
sukant,suberiame persijotus miltus.Kai tešla taps vienalytė,supilame
aliejų,išmaišome.Tešla gaunasi šiek tiek tirštesnė,nei
įprastiems lietiniams.
Keptuvę įkaitiname,įpilame truputį
aliejaus. Pilame tešlą,formuodami blyną.Kepame po pora minučių
iš abiejų pusių.
Galima kepti nedidelius blynelius. Manieji šį
kartą didesni :)
Valgome su grietine ar jogurtu.
Skanaus :)
Šaltinis:
receptą radau rusaičių tinklaraštyje,autorė Irina Osokina
No comments:
Post a Comment