Thursday 15 October 2015

Virtų bulvių blyneliai

 

Mėgstantiems bulves,tikrai patiks :) Nesunkiai pagaminami,labai skanūs ir sotūs. Mes valgėme su grietine,bet prie jų labai tiktų sūdyta lašiša ar ikrai,netgi silkutė :)

Iš šios normos man gavosi 10 nemažų blynelių ( apie 16 cm skersmens)

Reikia:

4 nemažų bulvių
200 ml 10 % grietinėlės ar pieno
3 skiltelės česnako
3 kiaušiniai
1,5 puodelio miltų
3 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos
aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Bulves nuskutame,supjaustome nedideliais gabalėliais sudedam į puodą ir užpilam vandeniu tik tiek,kad semtų bulves. Pasūdome ir verdame,kol bulvės bus minkštos.Išvirusias perpilame į dubenį kartu su likusiu vandeniu. Supilame pieną ar grietinėlę ir sumalame blenderiu. Kai masė praaušta,įmušame kiaušinius. Gerai išsukame šluotele. Vis sukant,suberiame persijotus miltus.Kai tešla taps vienalytė,supilame aliejų,išmaišome.Tešla gaunasi šiek tiek tirštesnė,nei įprastiems lietiniams.
Keptuvę įkaitiname,įpilame truputį aliejaus. Pilame tešlą,formuodami blyną.Kepame po pora minučių iš abiejų pusių.


 Galima kepti nedidelius blynelius. Manieji šį kartą didesni :)
Valgome su grietine ar jogurtu. Skanaus :)




Šaltinis: receptą radau rusaičių tinklaraštyje,autorė Irina Osokina


No comments:

Post a Comment