Žiedinio
kopūsto pica
Pasakysiu
atvirai,nesu didelė picų gerbėja. Valgau,bet kad labai jos
norėčiau...hmmm...taip nebūna :) Ši- išskirtinė :) Gaminau ją
pirmą kartą,bet tikrai -ne paskutinį. Mėgstu kalafiorą įvairiam
pavidale,gal dėl to man ji pasirodė tokia skani :) Na pabandyti
tikrai verta. Rekomenduoju :)
Ėmiau:
300 g kalafioro
1 kiaušinis
1 rutuliukas mocarelos sūrio ( 240
g )
80 g fermentinio sūrio
oregano prieskonių
druskos,pipirų
pomidorų padažo
Viršui imame tokius produktus,su
kuriais mėgstame picas
Gaminimo eiga:
Kalafiorą sutarkavau burokine tarka
ir įdėjau į mikrobangų krosnelę 8 min.
Atvėsinau,sudėjau į marlę ir kiek galima daugiau nusunkiau
skystį.
Į kalafioro tarkius įmušiau
kiaušinį,įtarkavau pusę mocarelos ir pusę fermentinio
sūrio,užbarsčiau oregano,druskos,pipirų ir viską gerai
išminkiau.
Orkaitę įkaitinam iki 230'
C.
Kepimo skardą išklojame
kepimo popieriumi ,patepame sviestu. Ant jo iš
kalafioro masės suformuojame picos padą ir kepame 15 min.
Išėmus,apverčiame picos padą ant švaraus kepimo opieriaus lapo. Man truputėlį prilipo,bet atsargiai,peilio pagalba, nuėmiau popierių ( buvau netepusi popieriaus sviestu). Tuomet aptepame mėgstamu pomidorų
padažu, užtarkuojame smulkia tarka likusį fermentinį
sūrį,sudedame pjaustytą likusią mocarelą ir tai,kąmėgstame.Užberiame oregano ar prieskonių picai. Aš
dėjau saliami dešros.Įkepame dar 7-10 min.
Išėme uždėliojame likusius produktus. Aš dėjau
pomidorus ir marinuotus pipirus.
Skanaus :)
No comments:
Post a Comment