Višta
įdaryta kiaušinių blynais,sūriu ir
grybais
Artėja šventės. Šis patiekalas tikrai papuoš
šventinį stalą. Pagaminti jam laiko šiek tiek reikia,jei
šeimininkė nėra įgudusi,bet iškeptos vištytės pjūvio grožis
,o ir pačio patiekalo skonis, atperka viską.:)
Mums reikės:
vištos apie 1,3 kg
mėgiamų prieskonių jai pamarinuoti
6-7 kiaušinių blynams ir 1
kiaušinio jų sutepimui
sojos padažo ( tiek v.š.,kiek
kepsime blynų)
1 svogūno
250 g pievagrybių ( galima naudoti
įvairius gtybus, galima maišyti su džiovintais)
vidutinės morkos
pluoštelio petražolių
apie 100 g sūrio ( galima naudoti
tarkuotą arba pjaustytą plonais griežinėliais)
pipirų,druskos
2 v.š. grietinės ir 2
skiltelės česnako vištos aptepimui
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nukauliname
vištą,palikdami tik šlauneles ir sparnelius. Tai nėra
sudėtinga,kaip gali atrodyti :) Pradedame nuo krūtinės. Toje vietoje pirštais atskiriame odelę nuo mėsos,gaunasi
tarsi dvi kišenės. Jas skiriančią pertvarą atsargiai,peilio
pagalba nupjauname.
Apverčiame vištą nugara į viršų.
Peiliu,atsargiai,kad nepažeistume odelės, atskiriame ją nuo
uodegos kaklo link. Šioje vietoje turime būti atsargūs,nes odelė
yra prie pat nugaros kaulo.
Rankomis apčiuopiame kojų kaulus ir
laužiame per sąnarį. Tuomet nupjauname mėsą.
Kai vištą
„nurengiame“ iki sparnelių,juos taip pat atlaužiame ir
nupjauname per sąnarius. Išrengta višta turi atrodyti maždaug
taip.
Įtriname mėgstamais
prieskoniais,padruskinam. Aš dar užspaudžiau citrinos sulčių.
Atidedam į šoną.
Mėsą nuimame nuo kaulų ir sumalame
per smulkų sietelį arba blenderiu.Pridedame druskos,pipirų. Aš
dar įdėjau truputį kmynų. Gerai išmaišom.
Įkaitimam keptuvę su trupučiu
aliejaus. Į dubenėlį įmušam kiaušinį,įpilam šaukštą sojų
padažo ir šluotele išplakam. Pilam į keptuvę ir kepam,kaip
lietinį blyną. Apverčiam. Ir taip sukepam visus kiaušinius.
Svogūną supjaustom smulkiais
kubeliais ir pakepinam ant aliejaus. Kai jis suminkštėja,sudedam
per burokinę tarkuotą morką,vėl kepinam. Sudedam smulkiais
kubeliais pjaustytus grybus ir kepinam,kol nugaruoja iš grybų
atsiradęs skystimas. Papipirinam,padruskinam. Atidedam į šoną,kad
atvėstų. Po to įmaišome pjaustytas petražoles.
Imame kiaušinio blyną,aptepame
vištienos faršu.
Ant viršaus dedame grybu įdarą.
Sūrį.
Susukame voleliu. Kai visi suktinukai paruošti,juos po vieną
merkiam į kiaušinio plakinį ir dedam į vištos odelės vidų. Jei
lieka kiaušinio plakinio,supilame jį į vidų,ant suktinukų.Labai
stangriai nereikia prifarširuoti,kadangi bekepant,mūsų višta gali
sutrūkti.Jei liko faršo,jį galime uždėti ant suktinuku,po odele.
Vištos odelės ertmes „užadome“
dantų krapštukais. Kojas surišame. Suformuojame taip,kad įgautų
tikroviškesnę vištos formą.Perkeliame vištytę į kepimo indą.
Į grietinę ispaudžiame česnaką
ir šiuo mišiniu aptepame vištą.
Kepame 180-200' C
temperatūroje iki kol vištytė taps auksinės spalvos,pilnai
iškepusi ( apie valandą).
Jei norime,likus 10 min.
iki kepimo pabaigos ant vištytės galime nupiešti majonezo tinklelį
( kaip groteles) ir dar pakepti.
Iškepusiai duodame šiek tiek laiko pravėsti,tuomet jau ragaujame su mėgstamu padažu .
Ši vištytė labai skani ir šalta. Puikiai tinka užkandžių stalui. Skanaus :)
Oje čia visas meno kūrinys ir aukštas pilotažas :) Puiku
ReplyDeleteAčiū, Ernesta :) Ne toks tas velnias baisus,kokį jį piešia :D imi ir padarai
ReplyDelete