Wednesday 7 October 2015

Blyneliais farširuota višta

 

Tai dar vienas būdas,skaniai ir įdomiai paruošti vištytę :) Neslėpsiu,tikrai labai skanu :) Nors pats receptas gali pasirodyti sudėtingas,bet galiu nuraminiti,tikrai taip nėra. Blynelius išsikepiau,kol “nurenginėjau” vištytę. O po to liko tik pasiruošti mėsytę, susukti suktinukus , užpildyti vištytės odelę ir kepti :) Taigi,pasiruošėm? Pirmyn...

Reikia:

vištos apie 1,5 kg
5-6 lietinių blynelių,iškeptų pagal jūsų mėgstamą receptą
kietai virtų kiaušinių,tiek,kiek blynelių naudosime ( vienas kiaušinis vienam blyneliui)
vidutinio svogūno
1 kiaušinio ( žalio)
truputį tarkuoto fermentinio sūrio ( naudojau lydytą,lapeliais. Ėmiau lapelį vienam blyneliui)
mėgstamų prieskonių,druskos,pipirų

Gaminimo eiga:

Vištytę iškaulinam,palikdami kulšeles ir sparnelius. Odelę įtrinam prieskoniais, atidedam į šoną. Nuo kaulų nuimam mėsytę,sumalam arba sublenderiuojam kartu su svogūnu. Padruskinam,papipirinam,pridedam prieskoniu,kiaušinį. Viską gerai išminkom.
Išsikepam 5-6 lietinius blynelius. Man prireikė 6. Imam blynelį,aptepam mėsytės faršu,uždedam sūrio ir kietai virto kiaušinio ( pjausčiau į 4 dalis). Susukam suktinuką. Taip padarom su visais blyneliais.Viso faršo nesunaudojam,pasiliekam kokius 4 v.š.
Imame vištytės odelę. Į ją dedame tris blynelius. Tuomet puse pasilikto faršo,kurį paskirstom tarp blynelių ir ant jų viršaus. Tuomet likusius blynelius ir paskirstom likusų faršą.
Vištos ertmes „užadom“ mediniais pagaliukais.
Vištytę dedam į kepimo skardą ,išklotą kepimo popierium. Kojas surišam,paformuojam formą.Viršų patepam grietine,sumaišyta su tarkuotu česnaku. Aš šį kartą turėjau atlikusio sviestuko su pomidorų padažu ir žalumynais bei džiūvėsėliais,taigi,panaudojau jį.
Kapam 180-200' iki pilno iškepimo. Man užtruko apie 1.15 min.
Skanaus :) 


 


No comments:

Post a Comment