Blyneliais
farširuota višta
Tai
dar vienas būdas,skaniai ir įdomiai paruošti vištytę :)
Neslėpsiu,tikrai labai skanu :) Nors pats receptas gali pasirodyti
sudėtingas,bet galiu nuraminiti,tikrai taip nėra. Blynelius
išsikepiau,kol “nurenginėjau” vištytę. O po to liko tik
pasiruošti mėsytę, susukti suktinukus , užpildyti vištytės
odelę ir kepti :) Taigi,pasiruošėm? Pirmyn...
Reikia:
vištos
apie 1,5 kg
5-6
lietinių blynelių,iškeptų pagal jūsų
mėgstamą receptą
kietai
virtų kiaušinių,tiek,kiek blynelių naudosime ( vienas kiaušinis
vienam blyneliui)
vidutinio
svogūno
1 kiaušinio ( žalio)
truputį
tarkuoto fermentinio sūrio ( naudojau lydytą,lapeliais. Ėmiau
lapelį vienam blyneliui)
mėgstamų
prieskonių,druskos,pipirų
Gaminimo
eiga:
Vištytę
iškaulinam,palikdami kulšeles ir sparnelius. Odelę įtrinam
prieskoniais, atidedam į šoną. Nuo kaulų nuimam mėsytę,sumalam
arba sublenderiuojam kartu su svogūnu.
Padruskinam,papipirinam,pridedam prieskoniu,kiaušinį. Viską gerai
išminkom.
Išsikepam
5-6 lietinius
blynelius. Man prireikė 6. Imam
blynelį,aptepam mėsytės faršu,uždedam sūrio ir kietai virto
kiaušinio ( pjausčiau į 4 dalis).
Susukam suktinuką. Taip padarom su visais blyneliais.Viso faršo
nesunaudojam,pasiliekam kokius 4 v.š.
Imame
vištytės odelę. Į ją dedame tris blynelius. Tuomet puse
pasilikto faršo,kurį paskirstom tarp blynelių ir ant jų viršaus.
Tuomet likusius blynelius ir paskirstom likusų faršą.
Vištos
ertmes „užadom“ mediniais pagaliukais.
Vištytę
dedam į kepimo skardą ,išklotą kepimo popierium. Kojas
surišam,paformuojam formą.Viršų patepam grietine,sumaišyta su
tarkuotu česnaku. Aš šį kartą turėjau atlikusio sviestuko su
pomidorų padažu ir žalumynais bei džiūvėsėliais,taigi,panaudojau
jį.
Kapam
180-200' iki
pilno iškepimo. Man užtruko apie 1.15
min.
Skanaus :)
No comments:
Post a Comment