Farširuotas
moliūgas
Pamenu savo vaikystę...Tuomet mes neįvertinome šios
skanios daržovės. Augint augindavome ( gražu buvo),bet gamint
nieko negaminome. Stovėdavo moliūgai rūsyje,pakol mudu su broliu
įsisukdavome :) Išsiimdavome sėklas,išdžiovindavome ir
gliaudydavome :)
Dabar,tai mano mėgstama daržovė. Nuo pirmojo
patiekalo... iki deserto. Aš ją mėgstu :) Šį kartą farširavau.
Reikia:
moliūgo ( naudojau kvapnųjį (butternut squash))
2 v.š. alyvuogių aliejaus
500 g mėgstamo faršo
1 smulkiai pjaustytą pomidorą ( galima naudoti v.š. pomidorų padažo)
0,5 a.š malto kumino
100 g kuskuso
100 g fetos sūrio ( kas mėgsta,tinka ožkos sūris)
smulkintų petražolių
druskos,maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Nuplauname moliūgą ir perpjauname
išilgai pusiau.
Šaukšto pagalba išvalome sėklas.
Dedame į kepimo skardą,apšlakstome
alyvuogių aliejumi ir kepame apie 40 min.
200' C įkaitintoje orkaitėje. Šaukštu
išskobiame ilgąją moliūgo dalį(palikdami moliūgo minkštimo
prie kraštų),kad tilptų įdaras.
Kol kepa moliųgas, į dubenį
suberiame kuskusą,smulkiai pjaustytą pomidorą,kuminą ir žpilame
verdančiu vandeniu. Paliekame kelioms minutėms,kad kuskusas
išbringtų.
Faršą pakepiname keptuvėje su
trupučiu aliejaus apie 10 min.Galima pagardinti mėgstamais prieskoniais.Pravėsusį
sumaišome su išbrinkusiu kuskusu,sudedame kubeliais pjaustytą pusę
fetos sūrio,petražolių,truputį druskos,pipirų( druskos
nepadauginkim,nes sūris sūrus) ir tris šaukštus išskobtos
moliūgo masės. Išmaišom.
Šio įdaro pridedam į moliūgo
puseles. Ant viršaus uždedame likusį fetos sūrį.Kišame į
orkaitę dar 15 min. Valgome su mėgstamom
daržovėm.
Skanaus :)
No comments:
Post a Comment