Wednesday 14 October 2015

Farširuotas moliūgas

 

Pamenu savo vaikystę...Tuomet mes neįvertinome šios skanios daržovės. Augint augindavome ( gražu buvo),bet gamint nieko negaminome. Stovėdavo moliūgai rūsyje,pakol mudu su broliu įsisukdavome :) Išsiimdavome sėklas,išdžiovindavome ir gliaudydavome :)
Dabar,tai mano mėgstama daržovė. Nuo pirmojo patiekalo... iki deserto. Aš ją mėgstu :) Šį kartą farširavau.


Reikia:

moliūgo ( naudojau kvapnųjį (butternut squash))
2 v.š. alyvuogių aliejaus
500 g mėgstamo faršo
1 smulkiai pjaustytą pomidorą ( galima naudoti v.š. pomidorų padažo)
0,5 a.š malto kumino
100 g kuskuso
100 g fetos sūrio ( kas mėgsta,tinka ožkos sūris)
smulkintų petražolių
druskos,maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Nuplauname moliūgą ir perpjauname išilgai pusiau.


Šaukšto pagalba išvalome sėklas.


Dedame į kepimo skardą,apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame apie 40 min. 200' C įkaitintoje orkaitėje. Šaukštu išskobiame ilgąją moliūgo dalį(palikdami moliūgo minkštimo prie kraštų),kad tilptų įdaras.


Kol kepa moliųgas, į dubenį suberiame kuskusą,smulkiai pjaustytą pomidorą,kuminą ir žpilame verdančiu vandeniu. Paliekame kelioms minutėms,kad kuskusas išbringtų.
Faršą pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus apie 10 min.Galima pagardinti mėgstamais prieskoniais.Pravėsusį sumaišome su išbrinkusiu kuskusu,sudedame kubeliais pjaustytą pusę fetos sūrio,petražolių,truputį druskos,pipirų( druskos nepadauginkim,nes sūris sūrus) ir tris šaukštus išskobtos moliūgo masės. Išmaišom.
Šio įdaro pridedam į moliūgo puseles. Ant viršaus uždedame likusį fetos sūrį.Kišame į orkaitę dar 15 min. Valgome su mėgstamom daržovėm.
Skanaus :)




No comments:

Post a Comment