Troškinta
mėsa stiklainyje
Puikus pietų gaminimo būdas.kai
nesinori trypčioti virtuvėje. Be to mėsytė tampa labai
minkšta,sultinga. Naudoti galima įvairią mėsą: vištieną,
kiaulienos šonkauliukus, kiaulienos kumpį. Nuo mėsytės rūšies
priklausys,kiek laiko turėsime ją kepti. Paukštienai pakaks
valandos,kiaulieną reikia šiek tiek ilgiau patroškinti.
Taigi
imame:
norimos mėsos
prieskonių ,kokius įprastai
naudojam
kelių skiltelių česnako
svogūnas
morka
bulvių
paprasto didesnio stiklainio,užsukamu dangteliu
Gaminimo eiga:
Mėsytę įtriname prieskoniais ir
dedam į stiklainį, maišant su daržovėm. Stiklainį užsukame.
Statome į ŠALTĄ orkaitę ir nustatome 180' C
temperatūrą ( ne didesnę ! ). Kepame valandą
ar ilgiau ( priklausomai,kokią mėsytę
naudojam). Stiklainį išimame iš orkaitės,dedam ant medinės
lentelės ar rankšluostuko ,atsargiai atsukam. Jei dangtelis lengvai
nepasiduoda,užkišam peilio galiuką,kad įeitų šiek tiek
oro,tuomet atsisuks lengvai. Valgome su mėgstamom daržovėm.
No comments:
Post a Comment