Saturday 7 March 2015

Mielinės bandelės
                                                                             


    



  Šias bandeles galima apibūdinti vienu žodžiu – puikios :) Labai džiaugiuosi atradusi šį receptuką šiam tinklarašty http://taip-norejau.blogspot.co.uk/2013/02/mielines-bandeles-idealiai-nerealios.html . Superinė tešla,su ja labai malonu dirbti. Tinka bandelėms tiek su sūriais,tiek su saldžiais įdarais.

Tešlai:

2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 v.š. cukraus
1a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
6 v.š. aliejaus
800-900 g miltų (gali reikti mažiau,priklauso nuo miltų)

Gaminimo eiga:

   Dubenyje išplakame kiaušinius,cukrų ir druską, pilam šiltą pieną,aliejų,sutrupiname mieles,gerai išplakame. Kepimo miltelius išmaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą. Beriam tol,kol eina maišyti,o po to pradedame minkyti rankomis. Neišsigąskite,tešla gaunasi lipnoka. Aš naudojau karališkus, aukščiausios rūšies Malsenos miltus. Į tešlą sudėjau 800 g , o po dar apie 100 g minkydama ant stalo. Kai suminkėme,padarom rutulį ir dedam į stiklinį,aliejumi pateptą dubenį,uždengiame maistine plėvele,praduriame skylutę ir dedam į šaldytuvą 1 – 1,5 . Per tą laiką mano tešla pakilo puikiai. Prisipildė pilnas dubuo. Viskas, beliko formuoti norimos formos ir norimo skonio bandeles ir kepti 200'C orkait4je apie 10-15 min.
   Labai skanios,purios. Bus kepamos ir kepamos, vis bandant naujas formas ir skonius :)





No comments:

Post a Comment