Wednesday 18 March 2015

Įdaryta sprandinė



  Patiko,netgi labai :) Mėsytė sultinga,minkšta. Prie jos puikiai dera įdaras:kremzdantys riešutukai, švelnūs grybai ,feta ir saldumą duodančios vynuogės. Tie,kas galvoja,jog prie mėsos vynuogės nedera,gali jų nedėti. Man čia jos net labai tiko :) Kepsnys tinkantis tiek šventiniam stalui,tiek savaitgalio pietums.

O jam pagaminti reikės:


1,5 kg kiaulienos sprandinės
2 svogūnų
10 pievagrybių
6 skiltelės česnako
sauja smulkintu (kapotų peiliu) migdolų riešutų
gera sauja špinatų
100 g fetos sūrio
2 v.š. rūkytos paprikos miltelių
druskos,juodųjų maltų pipirų
žolelių: čiobrelio,rozmarino

Glazūrai:

2 v.š. BBQ padažo
2 v.š. kečupo
1 v.š. skysto medaus
3 v.š. brendžio
3 skiltelės išspausto česnako
druskos


Gaminimo eiga:

  Iš sprandinės pasidarome išklotinę.


 Svogūną sutarkuojame burokine tarka. Mėsą įtriname svogūno tarkiais ir prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti,kol ruošime įdara. Galima mėsytę pasimarinuoti ir ankščiau,bus skanesnė :)
  Įkaitintoje keptuvėje apkepiname smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną,sudedam smulkintą česnaką ir grybus. Nemaišome. Jei maišysime,grybai tušinsis,o nekeps.Kepame,kol nugaruos vanduo. Dedame smulkintus riešutus,pagardinam druska,pipirais.
  Mėsą pabarstome druska,pipirais ir užtepame svogūnų-grybų-riešutų masę.


 Ant viršaus išklojame špinatų lapus.Per vidurį dedam fetos sūrį ir vynuoges.


 Susukame vyniotinį ir sutvirtiname smeigtukais.Mėsą apkepame labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Tuomet dedame į kepimo skardą ( aš dėjau į skardą su grotelėmis),pabarstom žolelėm, labai gerai uždengiame folija,viršuje subadome ir kepame 220' C 1,5 val.
  Į prikaistuvį sudedame glazūrai skirtus produktus ir paverdame 3 min.
  Išimame mėsytę,aptepame glazūra ir dar pašauname į orkaitę 10-15 min. griliaus režimu,kad ji gražiai apskrustų.


  Glazūra gaunasi saldoka. Kas nemėgsta,medaus galima ir nedėti.Skanaus :)



No comments:

Post a Comment