Tuesday 10 March 2015

Monte Kristo sumuštinis

 

   Genialumas slypi paprastume :) Tokiais žodžiais galėčiau apibūdinti šį sumuštinį. Nesunkiai pagaminamas,su minimaliu kiekiu produktų,o skonis...mmm...mano skonio receptoriams-tobula :) Ačių Ernestai,kad pasidalino šiuo receptu http://www.bakingsecrets.lt/2015/03/monte-kristo-sumustinis-monte-cristo.html .


O dviems trigubiems sumuštiniams imame:

6 riekeles baltos sumuštinių duonos
4 riekelės virto kumpio
4 riekelės fermentinio sūrio ( aš dėjau tarkuotą,geriau sukimba sumuštinis)
1 v. š. majonezo
1 a. š. garstyčių ( dėjau truputį daugiau)
3 kiaušiniai
originaliam recepte reikia 60 ml pieno, aš jo dėjau 2 v. šaukštus
druskos pagal skonį
1 v. š. aliejaus
2 v. š. sviesto


Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išplakame su pienu ir žiupsneliu druskos. Majonezą sumaišome su garstyčiomis.
   2.Imame 3 riekeles duonos. Kiekvieną jų patepame majonezo-garstyčių mišiniu.
  3.Ant vienos riekelės dedame sūrio,tuomet kumpio ir vėl sūrio. Užklojame kita duonos riekele, ant kurios dedame kumpį ir vėl sūrį. Užvožiame trečia riekele. Sumuštinį lengvai paspaudžiame.
 4.Keptuvėje, ant vidutinės kaitros, įkaitiname aliejų ir sviestą. Sumuštinį mirkome į kiaušinių plakinį. Mirkome iš abiejų pusių,šonus,kad gerai prisigertų . Tuomet dedame kepti.
  Aš kepiau sumažinusi kaitrą ir uždengusi dangtį (taip greičiau perkaista sumuštinis ir išsilydo sūris). Kepame po 3-4 min. iš abiejų pusių.

 Skanių ir sočių pusryčių :)



3 comments: