Saturday 7 March 2015

Šilauogių ir obuolių pyragas

 


   Nesu mėgėja sausų pyragų,todėl pirmą kartą iškepusį šį-įsimylėjau :) Jis toks kvapnus ir drėgnas. Nors šilauogės jį ir “numurzina”, bet tai skonio tikrai nepagadina. Kepasi jis kekso formoje,todėl galima priskirti jį ir keksų kategorijai.

Jam reikia:

250 g miltų
200 g šilauogių ( arba mėlynių),tiks ir šaldytos uogos
170 g šalto sviesto
170 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 didelis obuolys arba 2 vidutiniai
1 apelsino nutarkuota žievelė
šaukštelio malto cinamono
šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

       
  Miltus išsijojam į dubenį,įtarkuojam šaltą sviestą, suberiam cukrų ir pirštais suformuojam trupinius.Maždaug 5 šaukštus atidedam į šalį,į juos suberiame cinamoną ir išmaišome.
      
  Obuolius nulupame ir stambiai sutarkuojame. Kiaušinius išplakame, į juos suberiame nuo apelsino nutarkuotą žievelę,sudedam tarkuotus obuolius ir išmaišome.
        
  Į didžiąją dalį trupinių suberiame kepimo miltelius,sukrečiam obuolių-kiaušinių masę,viską gerai išmaišome.
            
  ¾ uogų sudedam į tešlą ir atsargiai išmaišome,kad nesusimaigytų.
     
  Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą,paviršių palyginam,suberiam likusias uogas ir atidėtus cinamoninius trupinius.
    
  Kepame 180' C orkaitėje apie valandą, tikriname mediniu pagaliuku. Jei viršus imtų degti ,pridenkit kepimo popierium.
    Iškepusį pravėsinti. Išimti iš formos ir pjaustyti. 


No comments:

Post a Comment