Wednesday 4 March 2015

Triušiena garstyčių padaže




Mums reikės:

1 supjaustytas triušis
2 svogunai
3-5 skiltelės česnako
100 ml vandens arba sultinio
150 ml balto vyno
~ 100 ml grūdėtų garstyčių
100 ml grietinėlės
 aš dar įdėjau marinuotų pievagrybių ( Kėdainių)
1 a. š. džiovinto čiobrelio
petražolių

Gaminimo eiga:

    Triušienos gabaliukus padruskinam,papipirinam ir apkepinam keptuvėje iš abiejų pusių,kol gražiai apskrus. Išimame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepiname pamaišydami,kol svogūnai suminkštės. Sudedam smulkiai pjaustytą česnaką ir dar pakepam kokią minutę. Tuomet į keptuvę ant svogūnų pilame vandenį ar sultinį,vyną, dedame garstyčias. Viską gerai išmaišome,nugramdome prie keptuvės dugno prilipusius visus skanumynus, sudedame mėsytės gabaliukus,užberiame čiobrelio. Paragaujame ar netrūksta druskos,pipirų. Keptuvę uždengiame ir paliekame troškintis ~ 50 min. ant vidutinės ugnies.Per tiek laiko,mėsytė taps minksta. Išimame ją į lėkštę,o į padažą įdedame pievagrybių  ir paverdam ~5 min., kad nugaruotų maždaug pusė skysčio ir išvirtų grybukai. Po to supilam grietinėlę,sudedam petražoles,išmaišom. Mėsytę sudedam atgal į keptuvę ( prieš tai,ją galima nukaulinti,taip patogiau valgyti vaikams,bet vaizdas nebus toks gražus).Viskas,beliko tik mėsytę apvolioti padaže ir pateikti su mėgstamu garnyru :)
   Skanaus :)

No comments:

Post a Comment