Kalafiorų
užkepėlė
Vaikystėje nekenčiau šios daržovės,o dabar ji viena
mano mėgstamiausių :) Ši užkepėlė skani viena,bet galima
panaudoti ją kaip garnyrą. Tiesa,pilnai atvėsusi,ji man buvo
skanesnė,nei tik ką iškepta....skonio reikalas :)
Reikia:
apie 800 g kalafioro,išskirstyto
žiedynais
druskos,pipirų
200 ml riebios grietinėlės
50 ml pieno
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušiniai
truputis tarkuoto muskato riešuto
džiūvėsėlių ( galima kubeliais)
truputis sviesto,indui patepti
Gaminimo eiga:
Kopūsto žiedynėlius pora minučių
apverdame pasūdytame vandenyje. Nukošiame ir sudedame į kepimo
indą,pateptą sviestu.
Kiaušinius,grietinėlę,pieną,sūrį
sumaišome kartu. Pridedame muskato riešuto,druskos,pipirų.
Užpilame kalafiorus.Pabarstyti džiūvėsėliais.
Dėti į įkaitintą iki 180'
C orkaitę ir kepti 25-30 min.
No comments:
Post a Comment