Sunday 28 June 2015

Vištiena su ananasais



Saldžiarūgščiai aštrus patiekalas :) Nenuobodus ir nepaprastai skanus . Bus gaminamas tikrai dar ne kartą :)

Reikia:

3 didesni,arba 5 mažesni vištienos ketvirčiai
1 a.š. druskos
1 a.š. juodųjų pipirų
1 a.š. paprikos miltelių
1 a.š. česnako granulių
1 a.š. kajeno pipirų
2 v.š. aliejaus

Skardinė konservuotų ananasų
½ laimo
2-3 skiltelės česnako
1 čili pipiras ( naudojau raudoną)

Glazūrai:

Skystis nuo ananasų
1 v.š. krakmolo
tabasco ar kito aštraus padažo pagal skonį. Nepamirštam,kad dėjome kajeno pipirų ir čiliuką !

Gaminimo eiga:

Vištienos ketvirčius įtriname prieskoniais. Sudedame į kepimo indą. Ant viršaus dedame ananasų griežinėlius,pjaustytą čili pipirą ir skiltelėmis pjaustytą laimą. Supilame aliejų ir truputį sulčių nuo ananasų. Kepame 190' C įkaitintoje orkaitėje,kol vištytė iškeps.
Glazūrai sumaišome ananasš sultis ( pas mane liko gan nedaug,tai įpyliau truputėlį vandens) su krakmolu ir aštriu padažu. Iškepusią vištieną apliejame šiuo padažu ir dar keletą minučių pakepame.
Valgome su patinkančiu garnyru. Skanaus :)



No comments:

Post a Comment