Friday 26 June 2015

Balandėlių tortas





Dar viena balandėlių improvizacija :) Gražu,skanu,nesudėtinga...ko daugiau reikia :)

Šiam patiekalui pagaminti mums reikės puodo su dangčiu,tinkančio ir orkaitei.

Proporcijos priklausonuo to ,kokio dydžio jūsų puodas.

Aš ėmiau:

Šviežią kopūstą ( labai gražiai atrodo su savojos kopūstu)
1 kg kiaulienos faršo
puodelį ryžių
kiaušinį
svogūną
didelę morką
truputį sviesto
druska,pipirai mėgstami prieskoniai
VŠ vandens

Gaminimo eiga:

Kopūsto lapus paruošiame,kaip ir paprastiems balandėliams. Dedame į pasūdytą verdantų vanenį ir apverdame,kol suminkštės.
Ryžius išverdame,atvėsiname.
Faršą suminkome su ryžiais,kiaušiniu,druska,pipirais,prieskoniais.
Svogūną supjaustom pusžiedžiais,apkepiname iki auksinės spalvos. Tuomet į jį sudedame per burokinę tarką tarkuotą morką. Dar pakepinam. Padruskinam,papipirinam.
Puodo dugną ir sieneles patepam trupučiu sviesto. Klojam kopūsto lapus. Dedam sluoksnį faršo. Ant jo kepintų daržovių. Vėl kopūstas,faršas,daržovės. Taip viską susluoksniuojam. Viršų apdengiam kopūsto lapais. Apspaudom. Užpilam šaukštą vandens,uždengiam dangčiu ir dedam į įkaitintą iki 190' C orkaitę valandai.

Nuimame dangtį,uždedame tinkamo dydžio lėkštę ir apverčiame tortą :)
Valgome su virtomis bulvėmis ir mėgstamu padažu. 
 
Aš dariau tokį padažiuka
Pakepinau smulkiai pjaustytą svogūną,bėriau šaukštą miltų. Kai miltai apkepa,pilu sultinį. Dedu kelis šaukštus grietinės ir pomidorų savo sultyse ar pomidorų padažo. Papipirinu. Ragauju druską. Kai užverda,sutirštėja,nukaičiu.
Skanaus :)







No comments:

Post a Comment