Thursday 4 June 2015

Kibinai

 

  Į Lietuvą atkeliavo jie XIV a. kartu su karaimais. Taip ir liko vienu, iš skaniausių patiekalų :) Ilgai ieškojau man patinkančio recepto. Vis nerasdavau, kad man patiktų taip,jog nenorėčiau nieko keisti. Sakoma,kas ieško,tas randa :) Užsukau į http://pavaryk.blogspot.co.uk/2008/03/kibinai-netikr-bet-skani-kibin-receptas.html. Nuo šiol,naudojuosi tik šiuo receptu. Tešla gaunasi tokia maloni dirbti, o iškepusi nebūna per riebi. Tiesa,aš kepu su vištiena,ne su kiaulienos sprandine,man taip skaniau :)

Iš šios normos gaunasi 30 kibinų.

Tešlai imame:

1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g margarino kepiniams
4 kiaušinių
200 g 30 % riebumo grietinės
žiupsnelio druskos

Įdarui:

1 kg mėsos ( naudojau vištienos ketvirčių mėsą)
3 svogūnų
50 g margarino
mėgstamų prieskonių,druskos,pipirų
šlakelio šalto virinto vandens

Gaminimo eiga:

  Į dubenį supilame visus miltus. Įberiame druską. Supjaustome gabalėliais margariną ir rankomis minkome,triname,kol viskas susijungs. Perminkyti nereikia. Maži,neišsitrynę margarino gabaliukai gali ir likti.Tuomet mušame 3 kiaušinius ir baltymą. Trynį pasiliekame kibinų aptepimui.Sudedame grietinę.Viską gerai maišom ir minkom. Minkom tol,kol tešla nelips prie rankų. Jaučiasi pūslelių sproginėjimas :) Kai tešla baigta minkyti,grąžiname ją į dubenį ir dedame į šaldytuvą 30 min. Per tą laiką pasiruošime įdarą.
  Pradžioje smulkiais kubeliais supjaustome mėsą.Į ją sudedam margariną ir smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus.Įpilam šlakelį vandens ir gardinam druska,pipirais,prieskoniais. Gerai išminkom.
Po 30 min. traukiam iš šaldytuvo tešlą ir formuojam vienodo dydžio rutuliukus. Pakočiojam,dedam įdaro ir formuojam kibinus. Juos dedam į skardą išklotą kepimo popieriumi ( jokiais riebalais tepti nereikia) , aptepam paviršių plaktu kiaušinio trynio ir vandens ar pieno mišiniu, ir kepam 200'C įkaitintoj orkaitėj 30 min, arba,kol gražiai paruduos.
  Skanūs tiek šilti,tiek šalti :)


No comments:

Post a Comment