Thursday 25 June 2015

Bulvių ir tuno kąsneliai

 

  Kai namuose yra žmogus,kuris 5 kartus per dieną gali valgyti bulves,tai tenka ieškoti naujų receptų,kad ši daržovė taip neatsibostų :) Šį žodį taikiau tik sau :D Taigi, šis nesudėtingas receptukas atkeliavo iš knygos „1000 clasic recipes“. Ką galiu pasakyti...skanu...net labai :) Tikrai verta mėginti,kas simpatizuoja bulvėms :)

Reikia:

800 g bulvių
1 a.š. sviesto
2 kietai virti kiaušiniai
3 dideli svogūnų laiškai
truputis tarkuotos citrinos žievelės
1 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 v.š. smulkiai kapotų petražolių
200 g tuno aliejuje ( nusunkto)
2 kiaušiniai ( lengvai paplakti)
džiūvėsėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui
druskos,pipirų

  Padažui viskas „iš akies“ : natūralus jogurtas,tarkuotas per burokinę šviežias agurkas,česnako pora skiltelių,druska. Kam patinka,galima majonezo šaukštą įdėti :)

Gaminimo eiga:

  Išverdame bulves ir sutriname su 1 a.š. sviesto. Atvėsiname. Į bulvių masę įtarkuojame virtus kiaušinius,sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir petražoles,tuną,citrinos sultis ir žievelę, 1 v.š. kiaušinių plakinio,druskos,pipirų. Gerai išminkom ir dedam į šaldytuvą atvėsti.
  Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus,mirkome kiaušinių plakinyje,voliojame džiūvėsėliuose ir kepame pavartant,kol gražiai apskrus.
Skanaus :)


Šaltinis: knyga „1000 clasic recipes“

No comments:

Post a Comment