Monday 20 April 2015

Antis farširuota kopūstais

 

 Klasika :) Antis,kopūstai,džiovintos slyvos- puikus derinys. Toks patiekalas papuoš tiek šventinį stalą,tiek savaitgalio pietus. Šios antytės pakaks 4 valgytojams.

Imame:

Antis ( mano svėrė 2,100 kg)
druska,pipirai
Švieži kopūstai 600 g
Rauginti kopūstai 600 g
svogūnas
10 džiovintų slyvų

Gaminimo eiga:

  Pirmiausia iš anties išimame krūtinėlę,kurią panaudosime kitam patiekalui. Krūtinėlė kepa po 5-6 min. iš abiejų pusių,o šlaunelėms reikia 3 val. Taigi,išimame krūtinėlę.Žirklėmis atkerpame šonkaulius ir atsagiai peilio pagalba atskiriame odelę nuo mėsos. Išimame krūtinėlę.Nuvalome visus nereikalingus riebalus.





  Antį įtriname druska ir pipirais. Paliekame marinuotis ( palikau nakčiai).
Ruošiame įdarą.Šviežius kopūstus smulkiai supjaustome ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Užpilame vandens ir troškiname,kol suminkštės. Sudedame nuplautus raugintus kopūstus. Pakepiname viską kartu. Pridedame atskirai pakepintą svogūną. Galima pridėti šauktą pomidorų padažo.Aš pridėjau šaukštą Piri-piri padažo,nes mėgstam aštriau. Kepinam ir ragaujam,kad gautūsi saldžiarūgščiai. Jei trūksta pridedame cukraus,druskos ar pipirų. Baigiantis trokintis, sudedam slyvas. Jei slyvos kietos,reikia jas prieš tai užmerkti,kad suminkštėtų. Gautą įdarą gerai atvėsinam. Jei antį farširuosim karštais kopūstais,odelė 100 %  sutruks.
        Anties kaklo angą užsiuvame ar užsmaigstome mediniais pagaliukais. Tuomet pridedame įdaro  ( nepersistengiam,nes antis susprogs), užsiuvame angą ir antytę įsukame į kepimo popierių taip,kad odelė neliestų jo,nes kepant prilips. Užlankstom,įpakuojam ir kepam 200' C įkaitintoj orkaitėj 2,5 val. Po to popierių atlankstom,nupilam susikaupusius riebaliukus ir dar duodam antytei pakepti 15-20 min. Tiekiam su virtomis bulvėmis. Skanaus :) 

  Maniškė sutrūko,nes perpildžiau įdaru, laaabai jau jis skanus :) Bet ,manau,trūkis vaizdo negadina :)

No comments:

Post a Comment