Wednesday 1 April 2015

Jautienos suktinukai

 

 Nors atėjo pavasaris,bet dienos vis dar vėjuotos,šaltos. Saulytė kyštelia ir vėl slepiasi už debesies. Nieko nėra geriau tokią dieną,kaip karštas maistas. O šie suktinukai nesunkiai pagaminami,be to,greitai,jei turime greitpuodį :) Galime ir be jo,tik tuomet užtruksime gerokai ilgiau - 1,5 - 2 val. 

Imame:

jautienos mėsytės ( iš kumpio,plonai atpjautos)
plonai pjaustytos šoninės
garstyčių
marinuotų agurkėlių
druskos,pipirų


Įvairių daržovių: morkos,svogūno,česnako,petražolės ir saliero šaknies
1 v.š. paprikų pastos
vandens ar sultinio
truputį grietinėlės ar pora šaukštų grietinės

Gaminimo eiga:

 Mėsytę truputį pamušame,jei nevisiškai plona. Patepame garstyčiomis,uždedame plonai pjaustyto agurko ir susukame. Sutvirtiname pagaliukais.Galima apsukti siūlu,tik apkepus,reikėtų jį nuvynioti.


 Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus ir ant karštos ugnies apkepam suktinukus iš abiejų pusių.Suktinukus sudedame į greitpuodį.
 Visas daržoves apkepiname tokia tvarka: svogunai,morkos,petražolės šaknis ir salieras. Sukrečiame ant suktinukų. Uždedame paprikos pastą,padruskiname,papipiriname,užpilame vandeniu ar sultiniu ir nuo užvirimo verdame 20 min.,nustatę puodą didžiausiu pajėgumu. Atidengiame ir įpilame truputį grietinėlės at įdedame grietinės. Paragauname ar netrūksta druskos,prieskonių. Galime užberti smulkintų žalumynų.Jei norime,suktinukus galime išimti,o padažą sutrinti blenderiu. Man skaniau,kai netrintas :)  Valgome su mėgstamu garnyru.Prie jų labai tinka bulvių košė ir mėgiamos salotos.

Labai puikūs :)  Mėsytė gaunasi minkšta, minkšta. 
Siūlyčiau atsižvelgti naudojant druską,kadangi agurkėliai ir garstyčios duoda sūrumo ( ir sultinys,jei naudosime jį). 




No comments:

Post a Comment