Saturday 25 April 2015

Šokoladinis-karamelinis tortas

 

Visų išgirtas ir pamėgtas :) Bus kepamas dar ne kartą.



Forma 18 cmskersmens

Biskvitui:

125 g kambario temperatųros sviesto
220 g cukraus
2 didelių kambario temperatūros kiaušinių
200 g miltų
40 g kakavos
1 ¼ a.6. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 v.š. espresso kavos
175 ml pieno

Kepami du biskvitai, o po to perpjaunami per pus ir gauname 4.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais,druska,kakava ir persijojame.
Pieną sumaišome su kava.
Sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo ir mušame po vieną kiaušinius,po kiekvieno gerai išplakant ( minutės taisyklė).
Į sviesto masę pilame miltus ir gerai viską sujungiame rankine šluotele.Įpilame šiek tiek pieno mišinio,išsukame. Vėl pilame ir sukame,ir taip, kol supilsime visą pieną.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi,supilame tešlą ir kepame 170' C temperatūroje 30-40 min.Tikriname pagaliuku.Kai biskvitai gerai ataušta,perpjauname juos pusiau.

Kavos sirupui:

150 ml stiprios kavos (espresso)
75 g cukraus
2 v.š. romo ( nebūtinai)

Kavą sumaišom su cukrumi ir verdame tol,kol liks tik pusė. Į atvėsintą supilame romą.

Kremui:

300 g virto kondensuoto pieno
500 g mascarponės
2 v.š. romo ( nebūtinai)

  Visus produktus gerai išsukti.

Renkame tortą:

Dedamevieną biskvitą,aptepame kavos sirupu ir ant viršaus klojame kremą. Dedam antrą biskvitą,vėl sirupas ir kremas. Taip tepam,kol sutepsim visus. Viršutinį biskvitą aptepame tik kremu.Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Puošiame pagal skonį ir fantaziją :)


No comments:

Post a Comment