Thursday 24 September 2015

Moliūgo ir rūkytos menkės sriuba

 

Prakvipo tikru rudeniu. Vis dažniau į langą barbena lietus.Nors dieną ir šyptelia saulytė,bet....jau ruduo. Myliu šį metų laiką. Myliu lietų,myliu lapų šlamesį po kojomis,krintančius kaštonus,išskrendančių paukščių voras, besidraikančias voratinklių gijas.Man šis metų laikas nesukelia blogos nuotaikos,depresijos. Gal tik vis dažniau užsinoriu kvepiančios sriubos :)

Reikia:

2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vidutinio svogūno,smulkiai supjaustyto
2 susmulkintų skiltelių česnako
3 saliero stiebų supjaustytų gabalėliais
700 g kubeliais pjaustyto moliūgo
450 g smulkiai pjaustytų bulvių
750 ml vištienos sultinio ( tinka ir kubeliais)
125 ml sauso balto vyno ( skanu ir be jo )
200 g karšto rūkymo menkės
150 ml pieno
smulkiai kapotų petražolių
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Ketaus puode ( arba keptuvėje) įkaitiname aliejų. Beriame svogūnus,česnaką ir salierą. Kepiname, vis pamaišant apie 10 min.Daržovės turi suminkštėti,bet nesuskrusti. Sudedame moliūgą ir bulves. Viską permaišome. Jei kepėme keptuvėje,visą turinį perdedame į puodą. Užpilame vištienos sultiniu,užverdame.Paverdame apie 25 min. Supilame vyną,išmaišom ir išjungiam ugnį. Paliekam pastovėti 5-10 min. Kol daržovės ilsisi,į keptuvę pilame pieną,sudedame žuvį. Paverdame kelias min. Tuomet žuvytę nukaulinam ir susmulkinam.
Daržoves sublenderiuojam. Aš dalį išgriebiau. Man skaniau,kai sriuboje yra ką pakramtyti :)
Į sublenderiuotą sriubą supilame likusį nuo žuvytės virimo pieną,sudedame suplėšytą žuvi ir išgriebtas daržoves. Paragaunam ar netrūksta druskos.Viską permaišom, pilam į lėkštes,pabarstom žaluma ir šviežiai maltais pipirais.Skanaus :)

Soti ir labai kvapni sriuba.Puikiai atstoja tiek pirmą,tiek antrą patiekalus :)


Šaltinis: knyga „Soups and starters“


No comments:

Post a Comment