Wednesday 25 February 2015

  Šokoladinis braunis su sūriu ir avietėmis
                                                                                                                                                                        

              

      




    Šokoladas, švelnus sūris,avietės - tobula  trijulė.Drėgnas,kvapnus,labai labai šokoladinis su uogų rūgštele.Tikrai bus kepamas dar ne kartą.

Ingridientai:

Braunio sluoksniui:

125 g sviesto
125 g tamsaus šokolado
100 g cukraus
70 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
80 g miltų
20 g kakavos

Sūrio sluoksniui:

200 g švelnaus sūrio
50 g cukraus
1 kiaušinis
50 g miltų
½ citrinos nutarkuotos žievelės
100 g aviečių

Gaminimo eiga:

Aš naudojau 20 cm skersmens apvalią formą. Ją truputį patepiau sviestu ir išklojau kepimo popieriumi,kurį taip pat patepiau sviestu.
Orkaitę įkaitiname iki 175' C.

Braunio masei :
    1. Sviestą ir šokoladą ištirpdom garų vonelėje ir padedam į šoną,kad pravėstų.
    2. Kiaušinius,vanilės ekstraktą abiejų rūšių cukrų išplakame iki purumo.
    3. Sumaišome miltus,druską,kakavos miltelius ir pasidedam į šoną.
    4. Į šokolado masę pilame kiaušinių cukraus plakinį,gerai išmaišome.
    5. Į šią masę įmaišome sausus,persijotus produktus ir gerai šaukštu išmaišome.
    6. Supilame į formą.

Sūrio masei sumaišome visus turimus produktus kartu iki vienalytės mases.Ją dedame ant šokoladinės masės ir pagaliuku pamaisome,kad mūsų pyragiukas taptų marmurinis. Beriame didesnę dalį aviecių,pirstu įspaudžiame į masę,likusias uogas paberiame ant paviržiaus.
Kepame apie 1 val.. Orientuokimės į savo orkaitę. Viduriukas turi dar šiek tiek judėti,kaip ir paprastam sūrpyragiui.
Pjaustome jau gerai atšalusį.





No comments:

Post a Comment