Saturday 28 February 2015

Salotos “Žibutės”




7-8 ridikėliai
100 g lydyto sūrio
50 g švelnaus fermentinio sūrio
svogūnų laiškų ( maždaug 1/3 gero pluošto)
1 virtas kiaušinis
200 g grietinės
1 a.š. garstyčių
2 v. š. majonezo
špinatų ( galima keisti rūgštynėmis)
druska,pipirai jei atrodo,kad reikia.

Gaminimo eiga: Imame apvalią formelę (jei neturime,puikiai ją atstos nupjautas plastmasinis butelis) ir sluoksniuojame viską tokia tvarka: tarkuoti ridikėliai, lydytas ir fermentinis sūriai,pjaustyti svogūnų laiškai, tarkuotas ar smulkiai kapotas kiaušinis. Visus sluoksnius pertepame grietinės,majonezo ir garstyčių padažu,kurį papipiriname. Lengvai suspaudome. Dedame į šaldytuvą 30 min.. Po to,išimame iš formos (jei iš butelio,tiesiog,prakerpam jo kraštą, kad lengviau išsiimtų) ir ant viršaus formuojam žibutės lapelius iš špinatų. Bulvių skustuku atpjauname kelis griežinėlius ridikėlio ir sudėliojame žiedelius. Į viduriuką iberiame kiaušinio trynio.
Šios salotos labai puošia stalą ir yra be galo skanios. 

 


No comments:

Post a Comment