Tuesday 4 August 2015

Kalafiorų užkepėlė

 

Vaikystėje nekenčiau šios daržovės,o dabar ji viena mano mėgstamiausių :) Ši užkepėlė skani viena,bet galima panaudoti ją kaip garnyrą. Tiesa,pilnai atvėsusi,ji man buvo skanesnė,nei tik ką iškepta....skonio reikalas :)



Reikia:


apie 800 g kalafioro,išskirstyto žiedynais
druskos,pipirų
200 ml riebios grietinėlės
50 ml pieno
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušiniai
truputis tarkuoto muskato riešuto
džiūvėsėlių ( galima kubeliais)
truputis sviesto,indui patepti

Gaminimo eiga:

Kopūsto žiedynėlius pora minučių apverdame pasūdytame vandenyje. Nukošiame ir sudedame į kepimo indą,pateptą sviestu.
Kiaušinius,grietinėlę,pieną,sūrį sumaišome kartu. Pridedame muskato riešuto,druskos,pipirų. Užpilame kalafiorus.Pabarstyti džiūvėsėliais.
Dėti į įkaitintą iki 180' C orkaitę ir kepti 25-30 min. 

 

No comments:

Post a Comment